Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Domaći falafel
... ... ... 
Korak po korak
0
1852
Domaći falafel
Postoji mnogo recepata za falafel na interetu i gotovo svaki ima nešto drugačije. Ovo je najjednostavnija kombinacija koju sam izvukla iz više recepata i početnička verzija koju svatko može napraviti. Začine možete mijenjati u količinama po želji.
Sastojci: kuhani, iscijeđeni slanutak, češnjak, luk, peršin, sol, papar, čili, kim, maslinovo ulje, brašno, voda. Recept: Skuhajte i iscijedite 500 gr slanutka. Nasjecite dva luka, nekoliko češnji češnjaka - po želji i peršin. Pripremite i ostale začine: sol, papar, kim, čili, te maslinovo ulje. Ubacite sve u jednu smjesu i pomoću blendera ili štapnog miksera izmješajte dok ne dobijete glatku i homogenu smjesu. Ukoliko nije dovoljno glatka i homogena (kao namaz), dodajte još maslinovog ulja. Smjesu ostavite da stoji 30 min. Nakon toga počnite oblikovati kuglice - falafele. Prije pečenja, ubacite kuglice u brašno kako se ne bi raspale tijekom pečenja. Zagrijte ulje (suncokretovo) te kada se ugrije, ubacite falafele u duboko ulje. Kada poprime zlatnu boju sa svih strana, možete ih izvaditi. Premjestite ih na papirnati ručnik kako biste ocijedili višak ulja. Servirajte s tortiljama, kruhom ili čime god želite, uz umake i svježe povrće. Ja sam koristila obične slane palačinke (umjesto tortilja), tahini namaz, vegansku majonezu, svježe zelje i luk. Dobar tek!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.