Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Čevapčići bez mesa! (veganski recept)
... ... ... 
Korak po korak
0
1969
Čevapčići bez mesa! (veganski recept)
Recept za čevapčiće bez salmonele :D
Recept za čevapčiće bez mesa Sastojci: sojine ljuskice, luk, češnjak, začini, brašno, krušne mrvice, gustin. Postupak: Sojine ljuskice prokuhati u slanoj vodi (5-10 min), dobro ocijediti i dodati začine; sol, papar, crvena paprika, češnjak (a može se kupiti i gotova smjesa začina za čevapčiće, kao ova u videu). Na ljuskice dodati i brašno, krušne mrvice i gustin i sve zajedno promiješati dok nije gusta smjesa. U smjesu dodajte i sitno narezani luk i češnjak. Nakon toga možete oblikovati smjesu u pljeskavice ili čevapčiće, a ukoliko vam se smjesa raspada, dodajte još gustina (ili brašna ako nemate gustin) dok ne dobijete čvrstu smjesu. Sve peći na zagrijanom (suncokretovom) ulju na tavi. Servirati s ajvarom, kečapom, veganskom majonezom ili tartarom.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.