Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Retro Bluetooth Zvučnik
... ... ... 
Korak po korak
0
2495
Retro Bluetooth Zvučnik
Unesite novi život starom radiju, povežite se bluetoothom i ispunite prostoriju glazbom po vašoj želji. :)
- Starinski radio prijamnik - Bluetooth receiver (prijamnik) - Audio pojačalo (5-10W) - Tkanina - Brusni papir - Lak za drvo - Boja u spreju - Ljepilo - Škare - Ljepljiva traka
Potrebno je rastaviti radio prijamnik kako bi ostalo samo njegovo kućište tj. drveni okvir koji ćemo obrađivati. U mojem slučaju, sa stražnje strane odvio sam četiri vijka te maknuo stražnji panel. Sve unutrašnje komponente bile su pričvršćene s još 4 vijka. Prije vađenja unutrašnjosti, na prednjoj sam strani skinuo potenciometre.
Za vanjsku obradu drva bitno je koristiti što finiji brusni papir kako se tragovi brušenja ne bi vidjeli poslije lakiranja. Kružnim pokretima skida se stari i dotrajali lak te kompletno drvo poprima svjetliji ton. Mokrom krpom obriše se ostatak fine piljevine koja ostaje na drvu. Poslije 5-10 minuta kistom se nanosi prvi sloj laka u smjeru u kojem idu godovi na drvu. Naknadno sam se odlučio na obradu ukrasnih letvica koristeći sprej u zlatnoj boji. Bitno je trakom zaštiti drvo koje se brusilo kako na njega ne bi dospjela zlatna boja.
Staru sam tkaninu skinuo sa nosača na kojem je montiran zvučnik te sam odrezao komad nove tkanine malo šire nego što je sam nosač. Zvučnik sam zaštitio papirom kako ljepilo ne bi dospjelo na membranu. Cijelu površinu nosača namazao sam ljepilom, nategnuo tkaninu od ruba do ruba i pustio da se osuši.
Kada se lak na radiju osušio, nosač zvučnika stavio sam natrag u unutrašnjost i pričvrstio ga vijcima.
Kako bi radio profunkcionirao potrebno nam je pojačalo. U mojem slučaju pojačalo je imalo stereo izlaz (lijevi i desni zvučnik) a s obzirom na to da radio ima samo jedan zvučnik svejedno je na koji izlaz se zvučnik spaja. Potenciometar pojačala progurao sam kroz postojeći otvor na drvu te sam cijelo pojačalo dodatno učvrstio vrućim ljepilom. Bluetooth prijamnik uključio sam na za to predviđeno mjesto na pojačalu. Zadnji korak bio je lijepljenje ukrasnog stakla na kojem su ispisana imena nekadašnjih radio postaja.
Radio se vrlo lijepo uklapa u gotovo bilo kakav interijer zbog svojeg retro dizajna, a za njegovo korištenje potrebno je samo na vašem smartfonu ili tabletu u bluetooth opcijama pronaći ime receivera kojeg smo ugradili. Jednostavno se povežite i ispunite prostoriju glazbom po vašoj želji.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.