Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Povrtne tortilje
... ... ... 
Korak po korak
0
1983
Povrtne tortilje
Tortilje punjene povrćem
Još jedan recept koji pokazuje da veganska kuhinja ne mora biti ni skupa ni komplicirana! Za tortilje možete koristiti koje god povrće poželite - leću, slanutak, grah, mrkvu, grašak, papriku, kukuruz, tikvice... no za ovaj recept, napisat ću postupak za namirnice koje sam ja koristila. Pokušavam koristiti što više sezonskog i domaćeg povrća iz vlastitog uzgoja, pa sam za ove tortilje koristila sljedeće sastojke; Luk, paprike, grah, češnjak, kukuruz i grašak za punjenje, te umak od rajčice i gotove tortilje. (Domaće tortilje bi bile bolje, radim na tome ;)) Prvi korak je narezati luk i prodinstati na malo ulja. Na prodinstani luk dodajemo ostalo povrće i pričekamo da omekša. Dok se povrće kuha, napraviti ćemo umak. U umak od rajčice dodajemo začine po želji; za tortilje su prigodni ljuti začini poput crvene paprike i čilija, a možete koristiti i gotove začine za tortilje, poput (veganske) gotove smjese "Fajita" koju sam koristila u svom receptu. Kada je povrće malo omekšalo, dodajte umak od rajčice i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Pred kraj, dodajte još malo soli, papra, crvene paprike i šećera (šećer se jako dobro slaže s ljutim). I ako vam je umak preljut, dodajte još malo šećera i vode. Kada je punjenje gotovo, pripremiti ćemo i tortilje. Tortilje su brzo gotove, a mogu se pripremiti u mikrovalnoj ili na štednjaku - osobno ih radije pripremam na tavi na štednjaku jer iz mikrovalne znaju izaći pretvrde zbog čega ih je teško napuniti i trgaju se. Ako ih pripremate na tavi, ugrijte tavu, stavite tortilju u tavu i poprskajte s par kapi vode. Isto ponovite i na drugoj strani i tortilja je spremna! Napunite je s povrćem, zarolajte i presavinite na jednom dijelu kako povrće ne bi ispadalo van. I tortilja je spremna!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.