Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Veganski bolonjez
... ... ... 
Korak po korak
0
1777
Veganski bolonjez
Kako napraviti bolonjez bez mesa!
Veganski bolonjez je jedan od najjednostavnijih recepata, ne zahtjeva puno pripreme, sastojci nisu skupi, a jako je ukusno jelo. Sastojci: Sojine ljuskice, luk, umak od rajčice, začini, tjestenina. Postupak: U kipuću vodu koju ste posolili i dodali malo ulja, stavite sojine ljuskice. (Napomena; sojine ljuskice se pri kuhanju "napuhnu", tako da ćete realno imati veću količinu od one koju ste ubacili u vodu.) Sojine ljuskice kuhate 5 min i ostavite još dodatnih par minuta da odstoji. Nakon toga ih dobro procijedite i spremne su za daljnu uporabu. Prvi korak je na ulju prodinstati luk. Nakon što luk omekša, na njemu prodinstajte sojine ljuskice. Dodajte začine; sol, papar, crvena paprika. Sve zajedno prodinstate i nakon toga dodajte umak od rajčice. Kuhajte na laganoj vatri 10-tak minuta. Pred kraj dodajte začine; ljuta paprika ili čili, šećer (šećer će neutralizirati kiselinu rajčice), te bosiljak i par listića lovora. Skuhajte i tjesteninu koju na kraju možete također ukrasiti bosiljkom. Sve zajedno poslužite uz salatu - svježu zelenu ili krastavce, ciklu... uz bolonjez sve ide! Dobar tek!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.