Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Slika na zidu / stara vrata ormarića za struju
... ... ... 
Korak po korak
0
1152
Slika na zidu / stara vrata ormarića za struju
Nakon uređenja stana ostala su vrata od ormarića za struju za preurediti. Imala su nekoliko slojeva boje i bio je neuredno napravljen okvir. Nakon proučavanja kako preurediti taj dio odluka je pala na decoupage tehniku sa motivom lepririća koje obožavam. Slijedila je nabava materijala i posao je mogao krenuti.
šmirgl papir, smeđa boja, žuta boja, kist ili valjak za farbanje, stara svijeća, škarice, salvete, ljepilo za salvete, proziran lak
Najprije je potrebno maknuti svu staru boju sa vrata i okvira. To je najjednostavnije napraviti sa akumulatorskom brusilicom. Zatim treba nanijeti prvi sloj boje, ja sam koristila smeđu jupol boju.
Nakon što se je prvi sloj boje dobro osušio, potrebno je sa starom svijećom namazati dijelove na koje ne želimo da se uhvati drugi sloj boje. Ja sam to napravila kao okvir, otprilike 3 cm od ruba vratiju. Ovo sam napravila da dobijem shabby chic efekt. Nakon nanošenja voska, nanosi se drugi sloj boje, ovaj put svijetlije. Ja sam koristila svijetlo žutu boju.
Nakon što se i drugi sloj boje dobro osušio, sa šmirgl papirom je potrebno lagano ukloniti drugi sloj boje na mjestima gdje je bio nanesen vosak. Na taj način se dobije shabby chic efekt na vratima. Zatim je potrebno izrezati motive sa salvete koje želimo koristiti u ukrašavanju. Ja sam izrezala motive leptirića. Nakon što su izrezani svi potrebni motivi, ljepilom za salvete treba zalijepiti izrezane motive na vrata.
Nakon što se je ljepilo dobro osušilo, potrebno je nanijeti 2 sloja prozirnog laka, jedan po jedan i pustiti da se dobro osuši. Dok se lak suši na vratima, potrebno je polakirati i okvir vratiju na zidu i ručkicu za vrata. Ja sam koristila tamno smeđi lak za drvo. Kad se je sve dobro osušilo, stavila sam ručkicu na vrata i vrata na zid i uživala u novom izgledu mojih vratiju.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.