Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Tehnika 'metlom po zidu'
... ... ... 
Korak po korak
0
2654
Tehnika 'metlom po zidu'
Iako neki koriste metllu na svježe obojanom zidu, ja sam je primijenila na mokru žbuku i dobila zanimljivu i neobičnu teksturu.
• Žbuka za unutarnje zidove • Gleterica • Metla • Bijela boja za unutrašnje zidove • Dipi • Stiroporne ploče • Ljepilo za stiroporne ploče
Nakon što je namještaj uklonjen iz sobe i zidovi pripremljeni za rad (ja sam sa svojih skidala stare tapete i našla zanimljive stare mustre), pripremiti žbuku za unutarnje zidove. Žbuka mora biti dovoljno gusta da ne curi, ali ne smije biti niti pregusta jer se u tom slučaju ne lijepi na zid.
Gletericom nanositi na zid i nakon što se samo malo prosušila vući metlom crte po žbuki. Ako se žbuka previše osuši, trag crta neće ostajati na žbuki, a ukoliko je premokra, ljepit će se previše za metlu. Ostaviti da se suši do sutra.
Nakon što je zid osušen, obojala sam ga u bijelo, a nakon sušenja još jedan dan kasnije drugi sloj boje koju sam sama umiješala. Koristila sam 2 crvena dipija jer sam željela neku nijansu crvene koja nije preintenzivna. Nakon što je zid obojan, ostaviti još jednom da se suši.
Na strop sam lijepila stiroporne ploče s ljepilom namijenjenim za tu svrhu. Male hrpice ljepila špahtlom sam nanosila po pločama na rubove i manju količinu na sredinu ploče. Kako sam zaključila da će mi tog ljepila biti premalo, kombinirala sam ga s ljepilom za pločice tako što sam na rubove stavljala ovo jer je bijelo, a u sredinu ploče ljepilo za pločice.
Sutradan kad je sve suho, namještaj je spreman za unošenje. Nakon toga možete sjesti i uživati u sobi koju ste sami preuredili. Ipak je kod kuće najljepše :)
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.