Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Dječja kuhinja/kafić od paleta
... ... ... 
Korak po korak
0
2514
Dječja kuhinja/kafić od paleta
Multi funkcionalna mini kuhinja sklopljena od 2 komada paleta . Pozadina kuhinje služi kao kafić ili slastičarnica. Ima šank na koji se poslužuju kolačići i kavica :) Kuhinja može stajati naslonjena na zid dječje sobe, no na dnu ima pričvršćena 4 kotačića pa ju je stoga lako okretati ako se dijete poželi igrati konobara.
Za početak vam je potrebno 2 komada paleta veličine 120x80cm . Jedna paleta ostaje u komadu dok je drugu potrebno prepiliti na pola odnosno na dva jednaka dijela. Te dvije polovice se poslože jedna na drugu. Preostalu cijelu paletu koja će služiti kao pozadina kuhinje okrenite okomito i pričvrstite ju vijcima za drugu paletu koju smo prethodno spojili. Zatim obložite šperpločom bočne stranice, prednju stranu i radnu ploču. S druge strane obložite pločom šank i krov kuhinje. Preostaje vam još ispiliti prozor za posluživanje te obojiti kuhinju u željenu boju. Ja sam kombinirala bijelu, rozu i plavu.
Za sudoper je potrebno ispiliti rupu (mjeriti prema zdjeli koja će imati ulogu sudopera). U ovom slučaju je to metalna posuda za grickalice i potom ju zalijepiti silikonom. Zatim je potrebno ispiliti rupu za slavinu. Ja sam pronašla neku staru u djedovoj šupi koja je bila prikladne veličine. Odlučila sam ju obojati u mat sivu boju. Za štednjak sam iskoristila stare poklopce od pekmeza i obojala ih u mat crnu te ih zalijepila silikonskim ljepilom na radnu ploču. Ručkice sam iskoristila od jednog starog štednjaka.
Za vrata od pećnice potrebno je po mjeri odrezati komad drvene daske i pričvrstiti ju pantovima za donji dio kuhinje (prikaz pantova na prvoj slici). Gornji dio vrata (kako bi spriječili padanje) ćete spojiti za kuhinju tako što ćete na kuhinju zalijepiti jači magnet dok ćete na vrata pričvrstiti metalnu pločicu. Sljedeći korak je izbušiti rupe za ručkicu. Za kraj ostaje "stakleni dio" na vratima pećnice koji možete napraviti od običnog okvira za slike (uokvirite sliku kolačića koji se peče) kojeg ćete potom zalijepiti silikonskim ljepilom na prednji dio vrata ili za pravi dojam možete ispiliti rupu kako bi se izvana vidjela unutrašnjost pećnice te na mjesto rupe postaviti pelksiglas.
Najzabavniji dio kada si možete dati oduška i poigrati se s detaljima kao što je npr. izrada hrane od filca, šivanje pregače i krpica.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.