Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Stalak za vino
... ... ... 
Korak po korak
0
1658
Stalak za vino
Stalak za vino, moderan i praktičan. Odlučila sam ga napraviti s obzirom da nisam našla povoljan i sličan ovom u ponudi. Jako je efektan i vrlo lako zapne za oko svima koji prvi puta dođu u posjetu. U njega stane 6 velikih boca za vino, no i kad je prazan, ne fali mu ništa :)
Popis potrebnog materijala: 1. 6 plastičnih kanalizacijskih cijevi širine 10,5cm i 6 širine 7.5cm 2. pila 3. plamenik 4. odvijač i kliješta 5. autolak sprej u crnoj boji 6. matice i šarafi
Pilom otpililti gornji (širi dio cijevi). Sve cijevi ispiliti na istu dužinu - 25cm. (6 užih cijevi su samo za dekoraciju, u njih neće stati boca.)
Slijedeći korak je zagladiti stranu koju sam otpilila - probala sam sa šmirgl papirom, no glatke rubove sam najbrže i najlakše postigla grijanjem cijevi (plastika se malo otopi i postigne se glatki rub. Vrlo jednostavno! :)
Budući da nemam nikakvu bušilicu u kući, odlučila sam probušiti rupe i spojiti cijevi na malo primitivniji način :). Potrebno je učiniti slijedeće: Upaliti plamenik. Grijati odvijač dok se ne užari i onda s njim izbušiti rupe na cijevima.
Nakon što sam napravila rupe na cijevima, složila sam ih na podu u oblik kakav u konačnici želim. Maticama i šarafima sam spojila cijevi. Nakon svakog "šarafljenja" sam provjerila stabilnost stalka i s par boca vina sam provjerila hoće li stalak moći izdržati težinu boca. :)
Zaštititila sam pod sa starim katalozima koji se uvijek skupe u kući i sprejem obojala stalak.
Gotov stalak sam stavila na lijepo mjesto u stanu, stavila par boca vina i ništa drugo ne preostaje u 7. koraku nego diviti se uratku uz čašu vina :)
Komentari
26.09.2017.
Odlična ideja...farba se ne skida sa tih plastičnih cevi ?
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.