Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Vrtić zdravlja
... ... ... 
Korak po korak
0
1505
Vrtić zdravlja
Kažu da je uzgoj hrane poput printanja vlastita novca. Važno je znati što jedemo te gdje je i na koji način ta hrana proizvedena. Ovaj projekt mojoj je obitelji izvor zdravlja.
Potrebno nabaviti dijelove konstrukcije plastenika. Prvo se u ravnini u zemlju nabiju manje šipke na koje se zatim nasade lukovi. Konstrukcija se dodatno učvrti bočno i sami lukovi po dužini.
Sav najlon rastegnuti i ostaviti na suncu da omekša kako bi ga lakše bilo navući na konstrukciju. Okolo plastenika treba iskopati jarke u koje se stave krajevi najlona i zatrpaju zemljom kako bi najlon bio stabilan. Najlon se zatim dodatno učvrsti kopčama. S jedne strane plastenika smo postavili vrata, a s druge čelno provjetravanje.
Unutar plastenika odlučili smo izraditi povišene gredice od stare cigle. Cigle je trebalo poslagati, na dno staviti propusnu foliju, sve ispuniti zemljom. Sadnja može početi!
Slijedeći korak bio je flance iz vlastitog uzgoja posaditi na gredice. :-)
Kako bi maksimalno iskoristili prostor u plasteniku, odlučili smo napraviti i manje povišene gredice od dasaka. I na kraju jedino što je preostalo bilo je pratiti rast biljaka i veseliti se plodovima. Odvažite se na sličan projekt, nećete požaliti! :-)
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.