Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Vrtić zdravlja
... ... ... 
Korak po korak
0
1269
Vrtić zdravlja
Kažu da je uzgoj hrane poput printanja vlastita novca. Važno je znati što jedemo te gdje je i na koji način ta hrana proizvedena. Ovaj projekt mojoj je obitelji izvor zdravlja.
Potrebno nabaviti dijelove konstrukcije plastenika. Prvo se u ravnini u zemlju nabiju manje šipke na koje se zatim nasade lukovi. Konstrukcija se dodatno učvrti bočno i sami lukovi po dužini.
Sav najlon rastegnuti i ostaviti na suncu da omekša kako bi ga lakše bilo navući na konstrukciju. Okolo plastenika treba iskopati jarke u koje se stave krajevi najlona i zatrpaju zemljom kako bi najlon bio stabilan. Najlon se zatim dodatno učvrsti kopčama. S jedne strane plastenika smo postavili vrata, a s druge čelno provjetravanje.
Unutar plastenika odlučili smo izraditi povišene gredice od stare cigle. Cigle je trebalo poslagati, na dno staviti propusnu foliju, sve ispuniti zemljom. Sadnja može početi!
Slijedeći korak bio je flance iz vlastitog uzgoja posaditi na gredice. :-)
Kako bi maksimalno iskoristili prostor u plasteniku, odlučili smo napraviti i manje povišene gredice od dasaka. I na kraju jedino što je preostalo bilo je pratiti rast biljaka i veseliti se plodovima. Odvažite se na sličan projekt, nećete požaliti! :-)
Komentari
Još nema komentara