Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Face lift Ikea hockera
... ... ... 
Korak po korak
0
1158
Face lift Ikea hockera
Kako brzo i lako osvježiti i personalizirati namještaj
Drvo izbrusiti da se dobije čista glatka površina. Nanijeti lak u dovoljnom sloju da se slika može zalijepiti, ali paziti da ga ne bude previše. Motiv isprintati laserskim pisačem jer se InkJet tinta razlijeva. Može poslužiti i fotokopirana slika. Ako motiv za transfer ima natpis ili brojke, obavezno isprintati zrcalno (odabrati tu opciju kod printanja).
Motiv pažljivo zalijepiti pa pomoću folije i špahtle ili ravnala ravnomjernim potezima istisnuti višak laka i mjehuriće zraka koji su mogli ostati ispod. Ako uzorak nije čvrsto prilijepljen, tu se neće prenijeti na drvo. Ako se to dogodi, uvijek možete reći da ste namjerno išli na shabby look :D Ostaviti da se suši sat-dva.
Papir pomoću mokre spužvice lagano namočiti i pažljivo trljati prstima. Papir će se ljuštiti u slojevima. Paziti na pritisak kako ne bi oljuštili i print. Treba biti strpljiv jer je ovo najduži dio posla. Postupak ponavljati sve dok slika više nema bijelih tragova papira.
Kad je slika potpuno suha i ne vide se bijeli tragovi papira, još jednom sve prelakirati kako bi se transfer učvrstio.
Isti postupak se može napraviti i na obojenoj podlozi...
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.