Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Torta od pelena
... ... ... 
Korak po korak
0
6745
Torta od pelena
Tortu od pelena nije teško napraviti, ali još jedan par ruku nije na odmet! Praktičan poklon kojem će se veseliti svaka mama.
U dm-u sam kupila pelene ( na slici je samo jedno pakiranje, ali ima 2 u kutiji, 100 komada), duplo pakiranje vlažnih maramica, čestitka, šampon, boca, krema za lice, lonsion za tijelo, češalj i četka, sapun, štapići za uši, ovaj cvjetić za zube. U Kik-u sam kupila ukrasne trake, papir za zamatanje, ukrasne štipalice, patkice (nisu ovdje prikazane). Tekstilnu vrpcu sam imala od prije, slova napunjena vatelinom isto. Koristila sam još i krep traku i malo žice.
Od kartona od pelena sam izrezala krug i tubu, zalijepila ih jedno za drugo, kako je prikazano na slici. Tortu sam počela slagati tako da sam zarolala dvije pelene zajedno i zalijepila ih krep-trakom (onom što se koristi kod bojanja zidova) jer se ona lako skida pa se pelena pritom neće poderati. Napravila sam dva kruga od pelena na ovaj način. Tada sam vanjski krug omotala pelenama položenima vodoravno, učvrstila ih sve skupa sam trakom na koju su prišivena slova. Traku sam sa zadnje strane zavezala u mašnu. Višak kartona sam odrezala škarama. I to je "prizemlje" torte od pelena. Još jedan par ruku koji pomažu pridržavati pelene uvijek dobro dođe :)
Prvi kat sam započela tako da sam omotala tubu pelenama, postavljene sa slikicama prama dolje, zavezala ih vrpcom. Uz pelene sam položila šampon, bocu, losion za tijelo (sa zadnje strane), a između njih 2 zarolane pelene.Na to opet jedan red vodoravno položenih pelena koje se preklapaju. Sve skupa sam učvrstila trakom koju sam na stražnjoj strani zavezala u mašnu. Odrezala sam višak tube. U unutrašnjost tube sam umetnula jedno pakiranje vlažnih maramica.
Drugo pakiranje vlažnih maramica sam upakirala u ukrasni papir i zavezala mašnom, te ubacila u tubu.
Sad je krenula ukrašavanje; dodala sam češljić i četku, cvjetić za zube, patkice... Cvjetić sam učvrstila vrpcom, a patkicama sam oko vrata zavezala dulju tanku srebrenu žicu (za izradu nakita), koju sam umetnula u zarolanu pelenu da patkica ne ispadne. Štapiće za uši sam također zavezala tankom žicom koju sam umetnula u pelenu, ali sam ih i malo ukrasila trakicom. S jedne strane sam umetnula kremu za lice, a sa druge strane sapun. Na kraju sam dodala čestitku, nju sam zakačila ukrasnom štipalicom.
Ovo mi je bio jedan od dražih uradaka, pomagala su mi djeca, cijelo vrijeme smo se smijali dok smo pokušavali "zauzdati" tvrdoglave pelene :) Torta je ispala prilično velika i teška, ali se trud sasvim isplatio!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.