Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Tutorial: Kako preurediti i obojati sofu za dnevni boravak?
... ... ... 
Korak po korak
0
6746
Tutorial: Kako preurediti i obojati sofu za dnevni boravak?
Kako preurediti i promjeniti izgled sofe u dnevnom boravku, a da pritom utrosena financijska sredstva, budu sto manja? Sviđa mi se oblik, velicina, kvaliteta materijala za tapaciranje i udobnost sofe, samo je pogrešna boja. Odlucila sam ju obojati u shabby chic stilu i tako joj produziti vijek trajanja. Ovo je jedna od kreativnih ideja uradi sam, koju sam ja prvi put primjenila, na mojoj staroj sofi.
Za bojanje tkanine koristila sam kredaste boje - chalk paint od Annie Sloan, koje mi je nabavila prijateljica u Austriji. Boje se mogu naruciti preko njenih stockists-a po Evropi. Ovo je njena stranica https://www.anniesloan.com/annie-sloan-products/paints/chalk-paint.html Bojala sam direktno cetkom na tkaninu sa old white chalk paint ( staro bijela kredasta boja ). Boja je gusta, pa sam je razrijedila sa vodom 1:1 i cetkom utrljavala na povrsinu tkanine,dio po dio. Ovako izgleda nakon prvog nanosenja boje:
Nakon susenja, obojala sam drugi put i usput dobila zulj, jer se boja mora brzo i snazno razmazivati i utrljavati po povrsini. Potrosila sam 1 l boje i to je bilo to. Sada izgleda ovako Kad se boja osusila, cijelu sofu tj. povrsinu obojane tkanine presla sam sa clear wax ( prozirnim voskom ) na isti nacin kao i kad sam bojala - cetkom utrljavajuci na povrsinu i visak voska, brisala starom pamucnom krpom. Vosak sluzi da zastiti boju, kao zavrsni sloj. Uz puno truda i malim budzetom, stara sofa je promijenila izgled i uklopila se u shabby chic stil uređenja dnevnog boravka. Zadovoljna sam, nadam se, da boja nece pucati i da ce potrajati :) Za sada je sve ok. Do slijedeceg projekta uradi sam, puno pozdrava iz Rijeke xoxo Biljana
Komentari
07.10.2016.
Hvala danchi_75 :) Na žalost ne, ovo je i meni prvo iskustvo. Pozz
06.10.2016.
Projekt za svaku pohvalu. :-) Lijepo Vas molim, da li imate informaciju ili iskustvo, kako uspjeva bojanje microfibre? Hvala! :-)
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.