Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Preklopni stolić/ogledalo
... ... ... 
Korak po korak
0
1837
Preklopni stolić/ogledalo
U malom stanu, da biste maksimalno iskoristili svaki centimetar prostora, trebate biti kreativni i snalažljivi. Ovim preklopnim stolićem, koji je ujedno i ogledalo, vizualno ćete, ali i praktično, dodati koji kvadratni metar.
Oplemenjena iverica ili panel ploča – 80cmx60cm 2 komada Brusni papir Crna boja u spreju ili na vodenoj bazi Drveni kit / špahtla Ubodna pila Rucni cirkular Panti x 4 komada (cca 10 cm sirine) i šarafi Kuhinjska spužvica ili kist (ili ništa od toga ako koristite sprej) Bušilica i boreri (jedan za drvo, jedan za beton) Olovka i ravnalo/metar Odvijač Ogledalo (40x60cm) Metalni zidni kruzni zatvarač / zasun Tiple I sarafi za beton Dvostrana ljepljiva traka ili silikon za staklo Pik traka
Postavite dvije jednake ploče oplemenjene iverice na stol i odredite jednu kojoj ćete izrezati sredinu. Metrom odredite 10 cm sa svake strane, tj sa svakog kuta, tako da možete odrediti gdje ćete početi rezati ploču. Nakon što ste odredili početne točke iz svakog kuta, drugom pločom povucite crtu od jedne točke do druge sve dok ne dobijete smjernice po kojima ćete rezati.
Bušilicom izbušite u svakom kutu svog novonastalog pravokutnika rupu. Te su rupe ovdje da biste mogli lakše koristiti ubodnu pilu, a i da vam kutovi nisu oštri nakon rezanja.
Da bi vam rezanje ubodnom pilom bilo lakše, izmjerite udaljenost od ruba ploče koja drži ravninu pile, pa do same pilice. Uzmite ravnu, tanku dasku i postavite je na udaljenost koju ste maloprije izmjerili, od crte po kojoj ćete rezati. Koristite stegu s kojom ćete stegnuti dasku da se ne pomiče. Kada ste sve stegnuli, postavite ubodnu pilu u rupu koju ste izbušili te prislonite na dasku koju ste pričvrstili da vam bude vodilja. Izrežite svoj budući okvir.
Sada kada imate okvir, izvadite sredinu i iskoristite ju za nešto drugo. Koristite li oplemenjenu ivericu, drvenim kitom sakrijte rub. Nakon što ste nanijeli kit i on se, naravno, osušio, brusnim papirom ispravite nepravilnosti, odnosno prebrusite višak kita. Očistite prašinu s obje ploče.
Uzmite sprej ili spužvicu/kist i boju i prefarbajte obje ploče. Jedna strana, pa druga. Ostavite da se osuši i nanesite jos jedan sloj.
Kada se sve dobro osušilo, uzmite ploču kojoj niste rezali okvir (znaci punu ploču). Izmjerite 5 cm s uže strane i odrežite jedan 5cmx60cm komad. Kasnije će vam taj komad poslužiti za ugradnju na zid. Dio koji ste odrezali malo prebrusite i prefarbajte.
Nakon sušenja novog dijela, vrijeme je da postavite pante. Uzmite cc 2cm od ruba i pričvrstite pante (donji kratki dio bit će pričvršćen na zid, a kasnije ćete napraviti rupe za šarafe). Kada ste pričvrstili pante na donji dio, isto napravite s okvirom s gornje strane.
Uzmite pik traku, metar i olovku i odredite na punoj ploči gdje će biti pozicionirano ogledalo.
Izbušite rupe na pomičnom dijelu koji ćete pričvrstiti na zid.
Uzmite ogledalo i nanesite silikon (ili dvostranu ljepljivu traku) i stavite ogledalo u pik traku kojom ste obilježili njegovu poziciju. Koristite li silikon, dobro ga stisnite te ostavite cca 30 minuta da se stvrdne. Nakon što se silikon stisnuo odstranite pik traku.
Vrijeme je za zid! Skinite kraću daskicu s panta (imat ćete kasnije vec određene rupice za šarafe pa će vam biti lakše ponovno namontirati pante). Odredite visinu na zidu i rupe. Bušilicu u ruke I izbušite dvije rupe. Kada ste ih izbušili, stavite tiple, prislonite daskicu i zašarafite. Da budete sigurni, pregledajte ravninu vaser-vagom.
Uzmite stol s okvirom i pričvrstite na daskicu na zidu. S ozbirom na to da ste prethodno stavili pante, sada imate rupe prema kojima je lakše orijentirati se i zašarafiti stol. Za ovaj dio instalacije bit će vam potreban još jedan par ruku.
Odredite gdje ćete staviti metalni zidni kružni zatvarač (da vam stol može stajati prislonjen na zid i sluziti kao ogledalo). Kada ste odredili gdje će biti zatvarač, izbušite rupe (koristite i usisavac da vam prašina ne pada po vašem lijepom crnom stolu), stavite tiple i zašarafite zatvarač.
Gotovi ste! To je to! Vaš novi super genijalni, najbolji, najljepši (znam, hvalite me usta moja, ali kad je jednostavno prekrasan) preklopni stolić ogledalo spreman je za korištenje!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.