Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Flognarde sa šljivama
... ... ... 
Korak po korak
0
4051
Flognarde sa šljivama
Kako glasi stara latinska: "Kada ti život da šljive, napravi flognarde!" :) Flognarde (flonjard) je francuski desert, lagan, sočan i vrlo jednostavan za pripremu. Uglavnom se priprema s višnjama, a onda se naziva Clafoutis (klafuti). Bilo koja druga inačica Clafoutisa naziva se Flognarde. Jer Francuzi...
1/2 kg šljiva 2 jaja 2 žumanjka 80 g šećera 130 g glatkog brašna 1 žličica ekstrakta vanilije 100 ml slatkog vrhnja 300 ml mlijeka maslac
Šljive operite, odstranite koštice i narežite ih na četvrtine. Pospite ih s malo šećera, promiješajte i ostavite sa strane.
Pjenjačom u posudi izmutite jaja, žumanjke i šećer. Dodajte brašno, slatko vrhnje, mlijeko i ekstrakt vanilije. Tijesto bi teksturom trebalo biti slično onome za palačinke.
Podijelila sam sastojke na dvije keramičke posudice, a vi ih možete koristiti i više ili ček jednu veću plitku vatrostalnu zdjelu. Namažite ih maslacem, složite narezane i zaslađene šljive kožicom prema gore i prelijte ih tijestom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko pola sata u malim posudicama ili cca 45 minuta ako ste radili u velikoj.
Tijesto će se u pećnici malo napuhati, a gotovo je kada se stvrdne i dobije lijepu zlatnu boju. Vrući flognarde pospite šećerom u prahu i poslužite ga toplog. U slast!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.