Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Labneh sir
... ... ... 
Korak po korak
0
3818
Labneh sir
Labneh ili labni je vrsta sira porijeklom sa Srednjeg Istoka, koji se dobiva cijeđenjem jogurta. Labneh je lagan, kremast sir odličan za zabave, doručak ili kao predjelo. Ne postoji recept sa striktnim mjerama već sve prilagođavate svom ukusu, stoga su mogućnosti neograničene! :)
1. Grčki jogurt 2. Maslinovo ulje 3. Začini (po želji) 4. Gaza 5. Prazna posuda
Sterilnu gazu stavite u duboku posudu i istresite jogurt u gazu. Posuda treba biti duboka kako gaza ne bi dodirivala dno. Za labneh trebate koristiti gust jogurt, koji neće samo proći kroz gazu i zato je grčki idealan za izradu ovog jela. U jogurt dodajte malo soli. Nakon što ste jogurt istresli, gazu čvrsto zavežite i objesite o drvenu kuhaču koji ćete potom smjestiti na posudu. Tako gaza neće dodirivati dno, a jogurt će se ocijediti od viška soka. Jogurt je najbolje ostaviti u frižideru 3 dana!
Nakon tri dana, jogurt izvadite iz frižidera i napravite male kuglice od njega. Ruke premažite s malo maslinovog ulja kako vam se jogurt ne bi lijepio za ruke. U ovom koraku pustite mašti na volju! Kuglice možete uvaljati u omiljene začine ili ih možete ostaviti kakve jesu. :)
Labneh stavite u posudu napunjenu maslinovim ulje. Time mu se produljuje trajnost i može stajati u frižideru do 4 tjedna. Začine koje ćete staviti unutra ovisi isključivo o vama. :) Ja sam stavila češnjak narezan na listiće, žlicu bosiljka, origama i mažurana te ljutu papriku.
Labneh namažite na kruh popečen na tavi i s cherry rajčicama. Ukućani su oduševljeni. :) Bon appetit!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.