Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Virtualna realnost od kartona
... ... ... 
Korak po korak
0
6708
Virtualna realnost od kartona
Vjerojatno ste čuli za Google Cardboard, uređaj koji vas može odvesti na beskonačan broj realnih ili fiktivnih mjesta. Pokušao sam od kartona izraditi svoj set i rezultat me nije razočarao! :)
- kartonska kutija - selotejp - skalpel/škare - gumica - čičak - magnetići - staklene/plastične leće (možete ih naručiti preko Ebaya)
Najbolje bi bilo da si isprintate šablonu prema kojoj ćete rezati karton. Sve možete pronaći na sljedećem linku: https://mdmundo.s3-us-west-2.amazonaws.com/wp-content/uploads/Scissor-cut_template.pdf Nakon što sve isprintate, skalpelom precizno izrežite oblike. Bilo bi dobro da si isprintate još jedan primjerak koji će vam pomoći oko presavijanja nakon što ste sve izrezali.
Sve što ste pripremili, selotejpom zalijepite na kartonsku površinu i dobro učvrstite.
Probajte biti što precizniji sa skalpelom kako bi vam se dijelovi kasnije bolje spojili. Pripazite i na to da neke crte označavaju presavijanja, a neke mjesta koja biste trebali rezati.
Prije slaganja, možete dodati čičke kao i na slikama. Najbolje bi bilo da prvo krenete presavijati dio s lećama. Savijte jednu trećinu i umetnite leće tako da budu izbočene prema van. Zatim ih presavijte još jednom. Pripremanje glavnog dijela seta malo je komplicirano za objasniti pa bi najbolje bilo da pokušate ponoviti pokrete koji se nalaze na fotografijama. Magnetići idu u rupe i s unutarnje i s vanjske strane. Nakon što ste sve pripremili, gumicom sve učvrstite i vaš VR set spreman je za korištenje.
Google na svom storeu nudi default aplikaciju koju si možete skinuti ali najviše videa ćete pronaći na YouTubeu. Bitno je da u tražilicu upišete par ključnih riječi kao što su VR ili 360. Kada odaberete video, YouTube aplikacija će vam u donjem desnom kutu ponuditi ikonicu koja izgleda kao naočale koje ste sami napravili. Kliknite na nju, sve sklopite i uživajte u uzbudljivom doživljaju virtualne stvarnosti!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.