Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Šumeće kuglice za kupanje
... ... ... 
Korak po korak
0
1596
Šumeće kuglice za kupanje
Home-made šumeće kuglice su toliko jednostavne za napraviti da ih više nećete poželjeti kupovati već samo izrađivati. :)
1. Soda bikarbona 2. Limunska kiselina 3. Kuhinjska/morska sol 4. Kokosovo ulje 5. Ricinusno ulje 6. Kalupi za kuglice 7. Prehrambene boje
Za dvije poveće kuglice omjer koji sam koristila je bio: 120 gr soda bikarbone 60 gr limunske kiseline 60 gr soli 1 jušna žlica kokosovog i ricinusovog ulja 2 jušne žlice vode par kapi prehrambenih boja
Pomiješate sve suhe sastojke (soda bikarbonu, limunsku kiselinu i kuhinjsku sol) u jednu posudu pazeći pritom da se ne naprave grudice.
Pomiješajte dvije jušne žlice vode s jednom jušnom žlicom kokosovog i ricinusovog ulja. U ovu mješavinu možete dodati par kapi prehrambene boje kako biste imali kuglicu u boji! :) Ne brinite ako se sastojci ne pomiješaju ravnomjerno, normalno je da se ulje odvaja.
Žlicom polagano dodajte tekuće sastojke u suhe. Stavljajte žlicu po žlicu i budite brzi s miješanjem jer će smjesa burno reagirati. Smjesa ne bi trebala biti previše suha, ako do toga dođe dodajte još malo vode.
Kalupe napunite smjesom do vrha i spojite obje strane. Žlicom lupite par puta po kalupu kako se smjesa ne bi zalijepila. Ako nemate kalupe, kuglice oblikujte rukama. :) Ako kuglice želite koristiti isti dan stavite ih na pola sata u frižider. Ako vam se ne žuri ostavite kuglice da se posuše na zraku 6-8 sati! Ovakve slatke šumeće kuglice za kupanje mogu poslužiti i kao poklon dragoj osobi. :)
Komentari
Još nema komentara