Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Patchwork poplun s fotografijama, crtežima, otiscima djeteta
... ... ... 
Korak po korak
0
1233
Patchwork poplun s fotografijama, crtežima, otiscima djeteta
Poplun može biti puno više od prekrivača, na njemu mogu biti najdraže fotografije djeteta, njihovi crteži, otisci stopala i ručica, najslađe riječi, ma što god vam padne napamet... pa kad je vrijeme za spavanje klincima nije ništa slađe nego ušuškati se u svoj mali krevetić ispod popluna prepunog divnih uspomena. Prvi poplun sam napravila za svog sina jer sam željela sve uspomene objediniti i stvoriti mu nešto posebno što će nadam se čuvati cijeli život. Sad ovakve slične poplune radim i drugima, a svaki je unikatan i posebna priča baš za tog mališana kojem je namjenjeno.
-Skica kako bi željeli da poplun izgleda i što sve želite na njemu -Otisnute fotografije i crteži na pamučno platno (izabrane fotografije se šalju na tisak u studio koji ima tisak na tkaninu) -Možete ako želite na neke kockice s bojom za tkaninu naslikati nešto što vaše dijete voli, recimo autiće, avione, oblake... ili otisnuti njihove ručice i stopala pa i to ukomponirati u poplun. -Razni materijali sa željenim uzorcima za poplun, te jednobojna tkanina za stražnju stranu popluna (dimenzije tkanine ovise o veličini popluna koji radite) -Poliesterska vata (punilo) u veličini popluna -Konac i igla za vezenje (ako želite nešto izvesti na jednu kockicu) -Škare, konac, pribadače
Izrežete prvo otisnute fotografije i crteže te zatim izabrani materijal s raznim veselim uzorcima na istu veličinu kockica. Kockice posložite na veću površinu kako poplun treba izgledati pa ih krenite redom spajati jednu za drugom. Kad napravite prvi red, spajajte kockice drugog reda pritom pazeći da se šavovi podudaraju s prvim redom. Kad je gotov drugi red spojite ga s prvim redom kockica, pa opet isto ponovite za sljedeće redove dok prednjica popluna nije skroz gotova. Ako želite možete napraviti okvir oko kockica u nekom zgodnom uzorku tako da izrežete trake željene širine pa spojite prvo na gornju i donju stranicu patchworka, a zatim na lijevu i desnu stranicu.
Kad je prednjica popluna gotova, izrežite platno za donji dio popluna i poliestersku vatu (punilo) na istu veličinu kao i prednjicu popluna. Složite prednje i stražnje platno lice na lice te postavite na vatu. Zahvatite sva tri djela s pribadačama svuda oko popluna. Prošite poplun svuda okolo ostavljajući rupu u veličini 10tak cm za preokrenuti poplun. Kad poplun preokrenete na pravu stranu treba zatvoriti rupu tako da je prošijemo. I to je to :) poplun prepun uspomena je gotov i vaše dijete može uživati u njemu.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.