Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Mekani SuperJunaci :D
... ... ... 
Korak po korak
0
1156
Mekani SuperJunaci :D
U ovoj iskonstrukciji pokazat ću vam kako da napravite djetetovog omiljenog junaka, tj.lika iz crtića.. Sve je započelo s time kad je moja kčer gledala svoj omiljeni crtić , malenu ružičastu svinjicu i rekla da ju ona baš želi zagrliti, stisnuti i spavati s njom... i tako sam se bacila u izradu svinjice, pošto nigdje nismo mogli naći tu igračku u nekoj većoj dimenziji, da ju dijete može zagrliti :) Naravno da to nije bio kraj, nakon svinjice, napravila sam još mnoštvo mekanih junaka, što za svoju djecu,što za susjede,rodbinu, prijatelje, itd... Ova svinjica je visoka oko 70 cm,a boju odjeće sam radila po željama. U ovom tutorijalu prikazat ću vam svinjicu u crvenoj haljinici.
-materijal, ja sam koristila uglavnom pamučni, no to stvarno nije bitno, a količina ovisi o tome kolikog junaka želite napraviti -škare -metar -vatelin ( za punjenje) -boje za tekstil - flomaster/kemijska/olovka za crtanje po platnu -pribadače -šivača mašina (može i ručno, no puno je sporije)
Na internetu nađem slikicu junaka, da mi bude lakše skicirati ga, te krenem sa crtanjem.. Skroz gledam u sliku i polako crtam. Nakon što sam nacrtala glavu, izrezala sam ju ( glavu moramo dva puta izrezati,tj.da ima dva sloja), te nacrtala oći na bijelom materijalu i također ih izrezala, kao i usta, te obraz.. Njuškicu također ;)
Nacrtala sam i izrezala uši, ruke, noge, cipele, tijelo i repić, ove dijelove sam sve rezala u duplo, tj.dva sloja, pošto ih moram spojiti (sašiti) i napuniti vatelinom.
Dijelove glave sam prišivala sa gustim cik-cak bodom, tako da mi ne izlaze končići i da junak izdrži sve vratolomije uz svog pazitelja i mazitelja :D
Uši, ruke, cipele, noge i repić sašijemo, ostavimo otvor za vatelin, te okrenemo na pravu stranu, da se ne vide šavovi.
Nakon što smo spojili dva djela u obliku dužeg pravokutnika i okrenuli ga na pravu stranu, unutra uvedemo gumu pomoču sigurnosne igle iliti ziherice,a krajeve sašijemo da guma ne "bježi" van.
Uši prišijemo za glavu ravnim i čvrstim bodom, a tijelo dodatno obradimo gustim cik-cakom. Također i onaj drugi sloj glave prišijemo za drugi sloj tijela.
Ruke i noge, te cipele napunimo vatelinom, a zatim nogu i cipelu prišijemo jednu za drugu. Punjenje će vam biti lakše ukoliko si pomognete sa flomasterom, pošto su dijelovi jako uski i nemoguče je nagurati vatelin do kraja.
Bojom za tekstil, koja je otporna na pranje do 60*C, sam nacrtala zjenice. Nakon što se boja osuši, dovoljno je prječi preko toga sa peglom,da bi se boja fiksirala.
Ruke, noge i rep fiksiramo sa pribadačom, te sašijemo ravnim bodom.
Prednji i zadnji dio svinjice sašijemo jedan za drugi, dolje između nogu ostavimo ne sašiveno, jer tu moramo ubaciti vatelin. Kad smo svinjicu napunili do željene tvrdoče, sašijemo taj zadnji dio i to je to :) Svinjica je spremna za maženje,grljenje i sve akcije i avanture u koje će kročiti sa vašim mališanom ...
Iako nam je kuća već sad zatrpana mekanim junacima, mama jedva čeka još novih želja :)
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.