Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Od dosadnog zida do zabavne ploče
... ... ... 
Korak po korak
0
1513
Od dosadnog zida do zabavne ploče
Odlučili smo jedan dosadan zid u dijelu polumračnog hodnika pretvoriti u veselo mjesto zabave, na kojem bi se, u isto vrijeme, na par trenutaka mogli zadržati jedna trogodišnjakinja i njezin jednogodišnji braco. Zid smo pretvorili u ploču, po kojem se piše kredom, dodali papir za crtanje olovkama i flomasterima. Na vrh ploče stavili smo abecedu, tako da sada, dok jurimo hodnikom, možda naučimo i koje slovo. Policu za krede, olovke i flomastere smo napravili od starih limenki koje su se odlično uklopile u zid. Oko bracine zabave se potrudila i seka, i skinula zasun sa vrata, koji braco obožava dirati, te smo ga sa raznim šebesima koja bi mogla zanimati malog muškarca, poput volana, mjenjača, prekidača i utičnica, stavili na drvenu ploču i dobili osjetilnu, senzornu ploču za malene klince. Dugotrajan, ali zabvavan, nadam se i koristan projekt na kojem su sudjelovali gotovo svi ukućani, kako možete i vidjeti na fotkama. Da li će mama konačno moći skuhati ručak u miru, znat ću već sutra!! :)) Lijep pozdrav, Ina!
Kako bi zid pretvorili u ploču, obojali smo ga crnom bojom za beton. Bojom za beton se postiže isti efekt kao da ste bojali bojom za ploču samo što je ova daleko jeftinija.
Drvenu daščicu smo obojali bijelom akrilnom bojom a stare limenke crnom. Šarafima učvrstili limenke za daščicu te takvu policu šarafima na zid. I eto jednostavna polica za olovke, flomastere i krede je spremna.
Obične male nosače učvrstili smo na zid na njih stavili metalnu šipku. Na šipku smo stavili papir za pisanje u roli.
Za izradu abecede smo koristili stare puzzle, legiće, koje smo lijepili na zid. Dio slova smo izrezali od papira a dio flomasterima nacrtali na zid.
Ovaj dio, izrade senzorne ploče za bracu je trajao dosta dugo, jer su mali pomagači sudjelovali gotovo u svakom koraku. :) Drvenu ploču smo obojali bijelom i plavom akrilnom bojom, te na nju šarafili i lijepili razne stvari koje bi jednog malog muškarca mogle zanimati, poput, volana, mjenjača, prekidača, utičnice.. Cijelu ploču smo ušarafili na zid.
Komentari
23.07.2017.
Super!!
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.