Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Pinjata ANANAS
... ... ... 
Korak po korak
0
4281
Pinjata ANANAS
Kako je Laboratorij zabave već skoro "doktorirao" u izradi pinjate koje već 4 godine štancaju i nekako popularizirao njihovo korištenje na proslavama, zato vam danas donosimo korak po korak izrade jedne prave ljetne pinjate koju možete iskoristi za bilo koju prigodu, od rođendana do vjenčanja :) Pinjata izvorno potječe iz Španjolske, mada ju većina povezuje s Meksikom. Bilo kako bilo, pinjata je bez sumnje apsolutni hit na svim proslavama! Garantirano dobra zabava :) Izrada pinjate ne iziskuje puno s financijske strane, no sa strane živaca, da! :) Potrebno je oboružati se strpljenjem... a nekome izrada pinjate dođe kao neka vrsta terapije, kao na primjer nama hehe. Mi smo napravili jednu za teen pool party :)
Za izradu ananas pinjate potrebno vam je: - balon - stari novinski papir - brašno - voda - žuti krep papir - zeleni hamer papir ili kolaž - škare - vruće ljepilo - i naravno.... slatkiši po želji :)
Napravite kompaktnu smjesu od brašna i vode. Smjesa mora biti rjeđa od smjese za palačinke. Smjesu zamutite pjenjačom kako vam se ne bi napravile grudice. Stari novinski papir izrežite na trakice.
- Napušite balon na željenu veličinu, pazeći pritom da ga ne prenapušete, jer bi vam zbog vrućine mogao puknuti ili se tijekom sušenja raspucati. - Pronađite odgovarajuću posudu koja će pristajati veličini vašeg balona - Trakice novinskog papira umočite u smjesu , ocijedite i nanesite na balon. - Namočene trakice nanosite na balon dok ga cijelog ne pokrijete. - Na vrhu balona ostavite malo mjesta za otvor za slatkiše - Ostavite balon da se osuši preko noći, u zatvorenoj prostoriji. Na suncu balon može puknuti. - Sljedeći dan sa škarama odrežite vršak balona, te izvadite balon. - Pinjatu napunite slatkišima ili čime god hoćete, samo pripazite na količinu zbog težine. - Otvor za slatkiše zatvorite kartonom ili debljim papirom
- Žuti krep papir izrežite na dugačke cik cak trake. - Pažljivo vrućim ljepilom lijepite trakice tako da ste kaširanu pinjatu okrenuli naopačke, te počeli lijepiti krep papir od dna prema vrhu - Kada dođete do sredine, okrenite pinjatu na pravu stranu i završite
I još samo malo pa smo gotovi :) - Zeleni hamer (možete i zeleni krep papir upotrijebti) izrežite u obliku listova. Možete se poigrati s veličinom i količinom, mi smo ih koristili 5. - Listove zalijepite vrućim ljepilom iiiiiiiiii to je to :) Ako želite da vam pinjata visi s drveta ili s neke sigurne grede u kući, provucite špagu kroz pinjatu. U našem slučaju mlada gospodična je htjela da pinjata stoji na stolu :) Uživajte i svakako bi voljeli da nam pošaljete svoje radove, ako se upustite u avanturu zvanu pinjata :)
Komentari
23.08.2016.
Dakle, ZAISTA NE RAZUMIJEM??? Ne sviđa vam se nešto-OK, nema problema, ali SUZDRŽITE SE BEZOBRAZNIH KOMENTARA!!! Meni je ideja PINJATE puno bolja ideja za dječji rođendan nego hrvatski regionalni običaji darivanja skupih mobitela, zlatnih lanaca i ostalih gluposti koje služe dokazivanju vlastitih ega!!! Nek' se djeca zabavljaju, bolje i uz PINJATU nego pred televizorom ili računalom igrajući krvoločne video-igre...
22.08.2016.
napravite što???? PINJATU??? to je sigurno neki stari slavonski ili običaj dalmatinske zagore koem ne smijemo dozvoliti da izumre !!! Jebala vas pinjata i cijeli daleki meksiko ili od kod je već došla ideja....
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.