Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Pom pom tepih za djecju sobu
... ... ... 
Korak po korak
0
4178
Pom pom tepih za djecju sobu
Pom pom tepih za djecju sobu - kompletno handmade. Svaki pom pom (a tepih ih sadrzi preko 600 kom) je napravljen od vune rucno, rucno obrezan i usiven na podlogu... projekt koji je trajao 11 mjeseci i za koji je osim materijala potrebno puno puno ljubavi i strpljenja :-) Iskoristeni su stari ostaci bakine vune... s obzirom da je tepih saren nije potrebno kupovati odredjenu vrstu/boju. Malac je odusevljen, a nadam se da ce se i vama svidjeti... ;-)
Prvi korak je namotavanje kuglica na sablonu koja se moze napraviti od kartona ili kupiti u hobby ducanima i trgovinama vunom. Nakon sto se namota vuna, zaveze se dvostruko i odrezu rubovi skalpelom. Duzi krajevi obavezno ostaju kako bi se mogli usiti na podlogu. Poslije izrade kuglice slijedi obrezivanje iste - prema osjetu... mogu biti vece ili manje ovisno o tome koliko se vune namotalo i koliko se jako obrezalo... faza traje dok se ne napravi dovoljno kuglica za tepih zeljene velicine.
Sljedeci korak je nasivanje pom pom-ova na podlogu. Podloga moze biti bilo koji cvrsci materijal. Ja sam koristila cvrstu mrezu za komarce i ispod damast. Usivanje ide relativno brzo (2-3 dana) ako se napravi raspored kuglica unaprijed. Usiva se najlakše velikom iglom. Ja sam ih i vezala jedan za drugi da bude kompaktnije i cvrsce. U medjuvremenu je mališa iskoristio pom pom-ove za igru :-)
Komentari
22.10.2016.
Ovo ću napraviti sebi!
05.10.2016.
hvala na ideji.