Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Pom pom tepih za djecju sobu
... ... ... 
Korak po korak
0
5234
Pom pom tepih za djecju sobu
Pom pom tepih za djecju sobu - kompletno handmade. Svaki pom pom (a tepih ih sadrzi preko 600 kom) je napravljen od vune rucno, rucno obrezan i usiven na podlogu... projekt koji je trajao 11 mjeseci i za koji je osim materijala potrebno puno puno ljubavi i strpljenja :-) Iskoristeni su stari ostaci bakine vune... s obzirom da je tepih saren nije potrebno kupovati odredjenu vrstu/boju. Malac je odusevljen, a nadam se da ce se i vama svidjeti... ;-)
Prvi korak je namotavanje kuglica na sablonu koja se moze napraviti od kartona ili kupiti u hobby ducanima i trgovinama vunom. Nakon sto se namota vuna, zaveze se dvostruko i odrezu rubovi skalpelom. Duzi krajevi obavezno ostaju kako bi se mogli usiti na podlogu. Poslije izrade kuglice slijedi obrezivanje iste - prema osjetu... mogu biti vece ili manje ovisno o tome koliko se vune namotalo i koliko se jako obrezalo... faza traje dok se ne napravi dovoljno kuglica za tepih zeljene velicine.
Sljedeci korak je nasivanje pom pom-ova na podlogu. Podloga moze biti bilo koji cvrsci materijal. Ja sam koristila cvrstu mrezu za komarce i ispod damast. Usivanje ide relativno brzo (2-3 dana) ako se napravi raspored kuglica unaprijed. Usiva se najlakše velikom iglom. Ja sam ih i vezala jedan za drugi da bude kompaktnije i cvrsce. U medjuvremenu je mališa iskoristio pom pom-ove za igru :-)
Komentari
22.10.2016.
Ovo ću napraviti sebi!
05.10.2016.
hvala na ideji.
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.