Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Pokémon GO Vodič
... ... ... 
Korak po korak
0
7974
Pokémon GO Vodič
Svijet je nostalgično zaluđen novom Pokémon GO igricom, a ovdje možete pronaći sve potrebne informacije, detalje, savjete i trikove koji će vam pomoći u startu i napretku u vašem Pokémon GO svijetu! :)
Suprotno glavnom mišljenju, ova je igra puno više od samog sakupljanja Pokémona. Ona započinje odabirom jednog od tri startera, kao i u ostalim klasičnim Pokémon igricama. Ali, malo ljudi zna, da ako ne odaberete starter četiri puta i udaljite se, pojavit će vam se Pikachu te dobijete šansu da vam upravo on bude Pokémon starter. Pokemoni se love tako ih pokretima prstiju gađate Poke loptama. Kada uhvatite Pokemona, osim njega samoga, dobijete još 2 stvari: Stardust i Candy. Stardust služi kao univerzalan izvor materijala, dok je Candy specifičan i individualan za svakog Pokémona. Stardust se koristi za level up-anje Pokémona, to jest, njegovo jačanje i pojačavanje CP, što je kratica za Combat Power i opisuje njegovu borbenu snagu. Candy se uglavnom koristi za evoluiranje Pokémona u njihov veći i jači stadij.
Plavi krugovi označavaju Poké stopove, koji su uglavnom oko poznatih javnih mjesta (restorana, znamenitosti i slično). Kada se dovoljno približite jednom, pritiskom na njega ga otvarate te kada zavrtite sliku, iz nje "ispadaju" Poké itemi (Poké lopte, potioni za liječenje Pokémona i slično).
Dok se krećete okolo, vidjet ćete mnogo ikonica na mapi. Ako vidite šuškanje trave u blizini, to uglavnom znači da se Pokémon sprema iskočiti. Budite spremni uhvatiti ga. S desne strane ekrana dostupna je Nearby mapa koja pokazuje Pokémone u blizini, te reagira kao radar. Broj koraka ispod Pokémona označava njegovu udaljenost od vas. 3 koraka znači da vam je dosta daleko, dok 0 koraka označava da se morate pripremiti jer ćete ga vrlo vjerovatno uskoro sresti.
Hranite svog Pokémona Stardustom i njegovim specifičnim Candyjem i on će postat jači, to jest, imat će viši CP (kratica za Combat Power) što će ih činiti uspješnijima u borbi protiv drugih Pokémona te osvajanju Gymova.
Kada dostignete 5. level, tek tada započinje pravi izazov. Tada birate tim kojem se želite pridružiti i nastaviti svoju avanturu. 5. level je isto tako i vrijeme za početak natjecanja i osvajanja Gymova. Gymovi, za razliku od Poké stopova, mjesta su gdje se treneri, točnije timovi, međusobno bore za vlast nad Gymom jer branjenje jednog donosi Stardust i Poké coinse, to jest valutu u Pokémon GO svijetu kojom se mogu kupovati Poké itemi. Sama borba odvija se tako da, kada mislite da ste spremni i napadnete Gym koji je pod vlasti tuđeg tima, klikom prstiju pritišćete ekran i tako napadate tuđeg Pokémona. Da bi izbjegli napad, prstima povlačite lijevo ili desno po ekranu. Da biste izveli specijalni napad, pritisnete i držite dok ga vaš Pokémon ne izvrši. Nemojte zaboraviti izliječiti vaše Pokémone nakon naporne bitke. Ako uspijete pobijediti tuđu obranu, vaš tim zauzima taj Gym i on mijenja boju u boju vašeg tima. Isto tako dobijete priliku ostaviti 1 pokemona da brani Gym. Isto tako, zapamtite, imate puno više šanse ako tuđi Gym napadnete u društvu prijatelja i vašeg tima.
Poké iteme možete dobiti posjećivanjem Poké stopova, te kupnjom u Poké shopu koristeći Poké coinse. Potioni se koriste za liječenje vaših ozljeđenih Pokémona. Revive se koristi kako bi se oživio vaš Pokémon koji je podlegnuo borbi u Gymu. Incense se koristi kako bi se privukao veliki broj Pokémona na vašu lokaciju, traje 30 minuta. Lure Module se postavlja na Poké stop i ima istu funkciju kao i Incense, samo što tada tu pogodnost mogu koristiti svi posjećenici Poké stopa. Razz Berry se koristi kako bi se pouspješilo hvatanje Pokémona. Kameru možete iskoristiti da fotografirate Pokemone. Egg Incubator koristite kako bi izlegli jaja koja možete dobiti posjećivanjem Poké stopova. Da bi se jaje izleglo, potrebno je prehodati 2/5/10 km, ovisno o jajetu. Logično, veća kilometraža donosi jačeg i rijeđeg Pokémona.
Postoje i neki napredni trikovi i savjeti. Primjerice, ako loptu zavrtite brzo prije nego što je bacite i uspijete uhvatiti Pokémona, dobit ćete više EXP što označava iskustvo kojeg skupljate tijekom cijele igre i levelate vlastitog trenera, tako da je preporuka izvježbati takav način bacanja jer svaki izvor EXP je bitan. Kada hvatate Pokémona, primijetit ćete da se oko njega stvara krug određene boje. Svaka boja označava njegovu težinu hvatanja - zelena označava lakše hvatanje, dok crvena označava da ćete se dosta pomučiti za tog Pokémona.
Komentari
02.07.2019.
Pozz... Kako promijeniti pokemona u gym sali. LP
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.