Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Jabuke punjene višnjama i orasima
... ... ... 
Korak po korak
0
1231
Jabuke punjene višnjama i orasima
Slatko-kisela kombinacija, bez puno kalorija, bez brašna, bude brzo gotovo, može se jesti toplo ili hladno, uvijek uspije - treba li se još što reći :)
Potrebne su jabuke (koliko jabuka - ovisi o posudi), 2 čaše isjeckanih oraha, 2-3 žlice šećera, pola šalice višanja bez koštica i/ili pola šalice grožđica, malo maslaca, par žlica vode, te vatrostalna posuda sa poklopcem.
Orasi i šećer se pomiješaju zajedno. Grožđice nije potrebno prethodno namakati. Višnje mogu biti smrznute, ali bez koštica. Jabukama se oguli kora, izvadi se sredina sa sjemenkama nožem ili malom žličicom. Dno jabuke se ne smije probiti. Jabuke se pune naizmjenice orasima i višnjama (ili grožđicama, ovisi o ukusu) do vrha. Ponekad je dobro malo smjesu stisnuti prstom, da više stane :) Kad su napunjene, na vrh svake jabuke se stavi listić maslaca. Ulije se 2 žlice vode na dno posude i zatvori sa poklopcem.
Napunjene jabuke se peku poklopljene na 180°C cca 30 minuta. Gotove su kad vilica lagano prolazi kroz njih. Tijekom pečenja će se otopiti maslac, a zajedno sa ono malo vode i sokom iz jabuka, dobije se fini saftić kojim se preliju jabuke kad se izvade iz pećnice.
Višnje ovoj kombinaciji daju kiselkastu notu i fantastičnu boju. Jabuke pašu i vruće i tople i mlake i hladne, same ili u društvu sa kuglom sladoleda od vanilije.
Komentari
Još nema komentara