Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Put oko svijeta - AFRIKA
... ... ... 
Korak po korak
0
1665
Put oko svijeta - AFRIKA
Kako i sam slogan Laboratorija zabave kaže - "Zabava na pametan način", tako su sve naše zabavne aktivnosti povezane s neposrednim učenjem svijeta oko sebe. Ovog tjedna vam predstavljamo mali djelić našeg programa "Put oko svijeta". Topeći se na ovim ljetnim vrućinama, osjećamo se kao da smo na safariju u Africi. Tako smo vam odlučili pokazati neke fora "afričke" aktivnosti, koje su idealne za izradu preko ljetnih praznika. Afrika je neiscrpan izvor zanimljivih sadržaja...od kulture življenja do životinjskog svijeta, a afričke životinje zanimljive su nam samim time što o njima možemo samo čitati i gledati na televiziji. Ovotjedne aktivnosti su životinje afričke savane i Elmer the Elephant/Slon Elmer po slikovnici Davida Mckee.
- Karton - Hamer papir (potrebno je da papir bude malo tvrđi, kako se ne bi savijao pod kvačicama). - Kolaž papir (papir u raznim bojama) - po potrebi - Bojice, flomasteri, pastele... Možete izabrati tehniku koju želite. Mi smo ih iskoristili sve :) - Drvene kvačice (male i srednje) - dostupne u svim hobby dućanima. *Ukoliko nemate drvene, mogu poslužiti i plastične - pustite mašti na volju -Škarice - Ljepilo u sticku
Pronjuškajte malo po kući i pronađite sve što imate o Africi - knjige, časopise, brošure... Mi najviše volimo izvući enciklopediju s police :) Krenite u istraživanje! Ako želite slijediti naš primjer iz priloženog - tada spojite ove dvije aktivnosti u jednu! Nakon proučene Afrike i afričkih životinja, pročitajte priču o afričkom slonu Elmeru (mi smo se ovdje, u Elmerovom slučaju poslužili internetom).
Ovdje preuzima mašta. Tu greške ne postoje, sve je dozvoljeno! :)
Smiješak i zadovoljstvo nakon genijalno odrađenog posla, neprocijenjivi su. A, također je neprocjenjivo kvalitetno provedeno popodne u kreativi, zabavnom učenju i smijehu, te činjenici da su djeca bila zaokupljena cijelo popodne :) Uživajte!!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.