Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Kutija i kocka
... ... ... 
Korak po korak
0
1634
Kutija i kocka
Moja dvogodišnja djevojčica obožava ove dvije konstrukcije iz kućne radinosti svoje mame. Praktične su, u kutiju odlaže svoje igračke. Na unutrašnjoj strani kutije ima desetak džepova koji služe za razvrstavanje slikovnica, boja i sitnijih igračaka, a na vanjskoj strani su našivene aplikacije brojeva i slova - za početno čitanje. Kocka je igračka koju najviše voli, baca je i uči brojiti, ujedno joj služi kao sjedalica, nosi je po kući i prevrće se preko nje. Šivala sam od nepromočivog materijala, tako da se lako može očistiti. Koristila sam ostatke materijala koje sam imala u kući. Ta dva prizvoda ujedno krase naš dom, a došli su me gotovo besplatno - samo, malo mašte, vremena i dobre volje.
Staru kartonsku kutiju sam pojačala kartonom, šivanjem tvrđim koncem i krep trakom. Kutija je dimenzija 50x50x44 cm.
Dva komada spužve koje sam imala u kući kao ostatke od nečega, sam izrezala na pola. Tako dobivena četiri komada zaljepila i dobila kocku dimenzija 32x32x32cm.
Za kutiju: Prvo sašiti postavu (za unutrašnju stranu), na koju se našiju džepi, potom vanjsku stranu na koju se našivaju aplikacije. Potom šivanjem spojiti jedan za drugi dio. Za kocku: Skrojiti plašt kocke odgovarajućih dimenzija, našiti aplikacije (krugovi), potom šivanjem spojiti bridove.
Lako i brzo se može navući plašt kutije, kada se tkanina bude prala. Na ovaj način svoju djevojčicu učim, da stvari stavlja na svoje mjesto, kako ih ne bi tražila, a ujedno sam se riješila igračaka po podu.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.