Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
SNOOPY-rođendanski pokloni
... ... ... 
Korak po korak
0
2031
SNOOPY-rođendanski pokloni
Svake godine napravimo papirnate torte s bombonima za proslavu u vrtiću. Ove godine, smo se odlučili za malo drugačiji izgled. Odredili smo temu - Snoopy - i krenuli. Svima poznata slika malog bigla kako leži na svojoj crvenoj kućici je inspiracija mnogima, pa tako i nama. Koristili smo samo ono što većina domova koji imaju djecu i /ili školarce imaju u kući i barem ponekad se zabavljaju s DIY projektima.
SNOOPY KUĆICE vol.1.- škartoci za slatkiše (donji dio) 1. Prvo izradite jednu testnu kućicu da odredite: željene dimenzije i mjesta presavijanja papira (sve mora izgledati "nice & neat") 2. Koristila sam A4 papir crvene boje. (Na slikama su prikazane dimenzije koje smo mi koristili pri izradi.)
SNOOPY KUĆICE vol.2.- krov (gornji dio) 1. Od ostatka papira radimo krovove. 2. Da se izbjegne "razlijevanje flomastera" - kad se ljepilo osušilo - krećemo na crtanje crtica po kućici. Radila sam ih prostom rukom crnim flomasterom. Obrub oko krova debljim flomasterom. 3. Isprintajte Snoopy-ja zrcalno, izrežite i zalijepite donjim dijelom s obje strane krova. 4. Stavljenje slatkiša u kućicu i zaklamajte krov za kućicu (da bomboni ne ispadaju)
1. Nakon što ste završili sve kućice rasporedite ih da odredite veličinu potrebne podloge. (Mi smo ih napravili 20-tak) 2. Za podlogu smo koristili tvrđi karton (ambalaža od namještaja). Na nju smo nalijepili zeleni papir u boji (što smo pronašli u likovnoj mapi). Može se koristiti i hamer. 3. Da nam sve kućice ne stoje u istoj ravnini, od papirnatih kutija jaja, izradili smo 2 reda nosača (kao na tribinama). 4. Tvrđim hamer papirom omotali smo "tribine" i pištoljem za ljepilo pričvrstili na podlogu. 5. Rubove tribina zatvoreni su papirom - izradili smo travu.
1. Izrada oblika po želji - zastavice, cvjetići, zvijezdice - pisanje slova. 2. Slova na zastavici smo zalijepili na mali konop i povezani na nosač natpisa. Kao nosač su nam poslužili držači balona na napuhivanje. 3. Na krajevima podloge izbuše se rupe (kacavidom, odvijačem) i provuču nosači. 4. Pištoljem/ljepilom se učvrsti s donje i gornje strane podloge.
1. U boji smo isprintali nekoliko likova, zalijepili ih na ražnjic/štapiće i zašiljenim dijelom zabili u plutene čepove. 2. U prvi plan, ispred kućica, smo stavili par Snoopy igračka koje smo imali u kući (iz Happy Meal-a * Umjesto pravih figurica mogu se staviti i isprintane, a može i bez njih).
Kako kućice s slatkišima ne bi padale, vrućim ljepilom ih pričvrstimo na tribine. Jednu, dvije "kapljice" ljepila da ih drži na mjestu, ali da se mogu lako odvojiti...Isto smo napravili i s Snoopy igračkama!
Krune smo napravili od žutog hamer papira, zalijepili sliku i iscrtali debelim flomasterom cik-cak crtu-karakterističnu za Charlie Brown. S lijeve strane zarezati nožicama s gornje strane, a desne strane trake s donje (više zareza da se prilagodi svakoj maloj i malo većoj glavici).
Zabavno za izradu! Ideje su neograničene- umjesto krovova- sunca, konjići, morske životinje...Dobru zabavu
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.