Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Bluza bez ramena s volanom
... ... ... 
Korak po korak
0
6455
Bluza bez ramena s volanom
Ni ja nisam odoljela trendu majici bez ramena, no odlučila sam napraviti svoju verziju po svojim mjerama.
1. Materijal (ja sam uzela 1 metar) 2. Gumica 3. Škare 4. Šivaća mašina
Uzela sam materijal širine 70 cm i dužine 1 metar. Rezala sam ga po dužini. Prvo trebate odlučiti koliko želite da volan i top budu dugi. Ja sam se odlučila za dužinu volana 25 cm i 45cm za top. Uzmite u obzir kako ćete od dužine koju ste odrezali morati oduzeti 2-3 cm na preklop za gumicu i obrub.
Na šivaćoj mašini sa svake strane zašijte rubove.
Odredite dužinu gumice za volan i za top. Dužinu gumice za volan mjerite tako da gumicom obuhvatite ramena. Bolje je uzeti malo više gumice, pa tijekom šivanja uvijek možete oduzeti višak. :) Dužinu gumice za top mjerite tako da obuhvatite dio iznad prsa.
Kada ste od oka uzeli dužinu gumice, položite je na tkaninu i označite širinu gumice. Poduplajte tu širinu i tako ćete dobiti širinu preklopa kroz koji će gumica proći.
Zašijte preklop ali ostavite jedan dio odšiven. Kroz dio koji nije zašiven provući ćete gumicu.
Stavite zihericu na vrh gumice, tako će vam biti lakše provući je kroz preklop. Kada dođete do kraja zihericom uhvatite oba kraja gumice i probajte volan na sebi. Namjestite si dužinu gumice tako da vam volan stoji na mjestu. Kada ste namjestili dužinu gumice zašijte krajeve jedno za drugo, te preklop do kraja.
Ponovite 5., 6. i 7. postupak. :)
Stavite volan preko topa i iglom ih spojite tamo gdje su rubovi sa strane. Od oka odredite sredinu na topu i volanu i taj dio provucite kroz iglu na šivaćoj mašini. Na taj način će top i volan biti spojeni, a vi ćete moći odrediti na koji način i koliko visoko želite nositi volan! :)
Ta-dam! :) Jako jednostavno za napraviti, a možete nositi za svaku priliku. Ja sam jako zadovoljna kako mi je ispalo i sigurno ću napraviti u još boja. A sada slijedi photosession. :) Javite kako je vama ispalo!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.