Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Igračke za kuhinju
... ... ... 
Korak po korak
0
4813
Igračke za kuhinju
Korištenjem spužve, filca, različitih tkanina i ljepila uspješno sam napravila prve ručno rađene igračke za svoju dvogodišnju djevojčicu. Ako radite sve odjednom malo će potrajati, ali je rezultat vrijedan toga. Ove igračke se koriste već godinu dana i još su iste kao kad su napravljene.
Od različitih spužvi možete napraviti kolače i torte za najbolje zabave i čajanke. Spužve režete oštrim nožem, lijepite vrućim ljepilom, a neizostavne su i šljokice u tubi koje možete kupiti u svim trgovinama školskim priborom i papirom.
Komade smeđe tkanine ili hulahopke iskoristite za izradu krumpira. Igla i konac poslužiti će za spajanje krajeva i izradu ovih simpatičnih rupica koji daju dojam da su krumpiri pravi :) Vreću za krumpir sam sašila od krpe za pranje auta koju sam našla u trgovini i činila se prikladnom. Možete ih staviti i u pletene košarice.
Kolačići su ekstra jednostavni, izdržljivi i zanimljivi ako su različitih oblika i spremljeni u plastičnu staklenku za kekse kao mamina. Izrada se svodi na rezanje, punjenje vatom i korištenje vrućeg ljepila za spajanje krajeva. Čokoladne kružiće režete i lijepite na površinu kolačića. Dobra stvar u korištenju vrućeg ljepila u pištolju je to što je puno brže nego šivanje i dobro spaja krajeve, koje poravnate škarama kad je suho.
Izrada ostalog se manje više svela na reži, lijepi, oblikuj. Postoje različite ideje izrade hrane za igru, izdvojila sam ovo jer mi se činilo jednostavno, što je bila pomalo kriva pretpostavka. Svakako preporučam korištenje različitih materijala, ovdje su korištene spužve i krpe za pranje auta, filc u listovima i ostaci nekih tkanina koje sam imala kod kuće.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.