Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Povrtna palenta
... ... ... 
Korak po korak
0
7564
Povrtna palenta
Obogaćena mirisnim ljetnim povrće. Ljubitelji palente sigurno će se oduševiti ovom kombinacijom. Ovo jelo vrlo lako može postati pogodno za vegane, potrebno je samo gauda sir zamijeniti tofu sirom.
Sastojci 8 dcl vode 200 g palente glavica luka 1 mrkva 1 crvena paprika 1 žuta paprika 80 g sira ( gauda, ementaler,.. ) peršin i bosiljak sol, papar maslinovo ulje 7-8 cherry rajčica
Luk nasjeckajte na polumjesece. Paprike i mrkvu narežite na trakice. Na malo maslinovog ulja, prodinstajte luk, pa mu dodajte povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša. Začinite solju i paprom, te na kraju dodajte sitno nasjeckani bosiljak i peršin.
Zagrijte posoljenu vodu, kada voda zakuha polako umiješajte palentu. Kuhajte par minuta dok se ne zgusne. U kuhanu palentu dodajte naribani sir, miješajte dok se sir ne otopi.
Povrće dodajte u smjesu od palente i sira.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Namastite keramičke kalupiće. Smjesu od povrća i palente istresite u kalupiće. Ako nemate ovako male kalupe, ovo jelo možete pripremiti u velikoj posudi za pečenje.
Po površini palente rasporedite narezane rajčice. Pecite oko 20 minuta.
Gotovo jelo po želji pospite začinskim biljem. Dobar tek!
Komentari
10.06.2016.
ovo mora da je jako fino!
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.