kuhanje
Fina, zdrava i hranljiva juha idealna za svako godišnje doba. Vole je veliki i mali. :)
1. KORAK: Potrebno
Sastojci:
1 glavica luka
120 g mrkve
80 g korijen celera
250 g leće
80 g ječma
1 dcl maslinovog ulja
1 žlica peršina
začini; sol, papar
2. KORAK:
Priprema:
Leću i ječam namočite nekoliko sati prije kuhanje.
Luk, celer i mrkvu nasjeckajte.
3. KORAK:
U veću posudu stavite ječam, leću i povrće. Podlijte hladnom vodom, dodajte maslinovo ulje, i začine, te stavite da kuha oko sat vremena. Po potrebi tijekom kuhanja podlijte s malo vode.
Juhu servirajte u tanjure ili zdjelice, nakapajte je maslinovim uljem i pospite nasjeckanim peršinom.
4. KORAK:

Poslužite u tanjuru, omiljenoj zdjelici ili možete poput mene poslužit u lončiću. :)
Dobar tek!
Komentari
Još nema komentara
Najnovije