Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
kutija za kruh
... ... ... 
Korak po korak
0
1430
kutija za kruh
Stara kutija za kruh osvježena novom bojom i ornamentom. U šabi šik stilu, naravno. :)
Staru kutiju prvo rastaviti, dobro obrisati, lagano pošmirglati i nanijeti donji sloj boje, ako treba i par ruku namaza dok dobro ne pokrije. Kad se osuši lakirati i ponovo sušiti. Gornji sloj boje, po mogućnosti kontrasni, nanijeti u jednom, max dva sloja i dok je boja još mokra, lagano je obrisati krpom ili spužvicom s rubova, tako da izbije donja boja. Donja boja je zahvaljujući laku, postojana. Sve premažemo još jednim slojem laka i ostavimo da se suši. Lak se u pravilu suši 4-5 sati, ali idealno je, prije sljedećeg koraka pustiti da se suši preko noći.
Nakon što se lak dobro osušio, pomoću šablone, boje i spužvice lagano tupkam oblike, u ovom slučaju, cvjetiće. S obzirom da koristim akrilne boje, koje su po svojoj prirodi prozirne, a podloga je tamna, za prvi sloj šablone koristim bijelu boju, običnu za zidove, to zato jer je pokrivna pa će žuta lakše doći do izražaja. Na bijelu nanosim, dakle, žutu, a onda lagano s kistom iscrtavam konture latica u raznim bojama. Nakraju sve to izgleda kao da su na kutiju nakeljene male naljepnice i da bih izbjegla taj neželjeni efekt, premazujem cijelu kutiju još jednim tankim slojem one "glavne" tamne boje. Akrilne boje nisu pokrivne nego prozirne, što je u ovom slučaju baš dobrodošao efekt. Cvjetiće preslikavam još jednom žutom akrilnom bojom, i to je to, višestruki slojevi boje koji svakom cvjetiću daju individualni štih, relativno brzo obavljeni ručno oslikani rad. :)
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.