Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Zdrave žitne pločice za malene i velike
... ... ... 
Korak po korak
0
945
Zdrave žitne pločice za malene i velike
Sjemenke amaranta, potrebno je kratko staviti u vruću tavicu (dok se ne ,,iskokičaju,,). U veću posudu staviti: 10 dag amarata, polovicu banane, 5 dag grubo sjeckanih oraha, 5 dag grožđica,5 dag brusnica, veliku žlicu grubo mljevenih lanenih sjemenki, a zaim i bagremov med (oko 4 velike žlice), po potrebi možete pridodati još žlicu meda (ovisno o njegovoj gustoći.) Sve sastojke je potrebno dobro izmiješati, dok se svi sastojci ne povežu.
Sjemenke amaranta, potrebno je kratko staviti u vruću tavicu (dok se ne ,,iskokičaju,,). U veću posudu staviti 10 dag amarata, polovicu banane, 5 dag grubo sjeckanih oraha, 5 dag grožđica,5 dag brusnica, veliku žlicu grubo mljevenih lanenih sjemenki, a zaim i bagremov med (oko 4 velike žlice), po potrebi možete bed pridodati (ovisno o njegovoj gustoći.) Sve sastojke je potrebno dobro izmiješati, dok se svi sastojci ne povežu. Zatim u keramiču posudu postavi papir za pečenje,izlij dobivenu smjesu, i povavnaj površinu, tako da bude visine oko 1 cm. Zagrij pećnicu na 100 stupnjeva i stavi da se smjesa ,,prosuši,, oko 15-ak minuta. Izvadi iz pećnice, a kada se ohladi, nareži na prutiće željene veličine. Dobar tek!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.