Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Kartonski smartphone projektor
... ... ... 
Korak po korak
0
1566
Kartonski smartphone projektor
Negdje na Internetu naletio sam na tutorial o izradi kartonskog projektora za mobitel. Nekako mi je sve to izgledalo sumnjivo, pa sam odlučio i sam složiti jedan. Rezultat me stvarno iznenadio. Slika nije pretjerano svijetla i jasna, no ipak, to je projektor od povećala i kartona. :) Probajte i vi!
Za početak potrebno nam je: 1. Povećalo 2. Stiropor 3. Ljepljiva traka 4. Skalpel 5. Smartphone 6. Super ljepilo 7. Ravnalo 8. Šestar 9. Kutija za cipele
Koristeći šestar, izmjerite promjer povećala te ga zabilježite na kutiji. Zatim koristeći skalpel, precizno izrežite rupu u koju će leći povećalo. Da se povećalo ne bi pomaknulo iz rupe, upotrijebite super ljepilo i preko maske ga pričvrstite za stalak.
Koristeći ravnalo, izmjerite dužinu i visinu kutije te zatim zabilježite dimenzije na stiroporu pa ga koristeći skalpel i izrežite. 2 površine stiropora zalijepite okomito kako bi zaustavili micanje mobitela. Masku za mobitel zalijepite na površinu stiropora.
Nemojte zaboraviti povećati svijetlost vašeg ekrana do maksimuma te zaključati automatsku rotaciju tako da vam slika bude naopačke. Na fokus projekcije utječe udaljenost mobitela od povećala, dok veličinu projekcije određuje udaljenost cijelog projektora od bijele površine. Video gledajte u potpunom mraku jer svjetlost iz mobitela nije ni blizu jaka kao ona iz pravog projektora. Od ove iskonstrukcije nemojte očekivati fenomenalnu sliku na svom zidu, no fora je znati da ste sami proizveli svoj ''wannabe'' projektor od tako malo materijala. Poklopite kutiju i uživajte! :)
Komentari
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.