Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Od smeća do cvijeća- paletni vrt
... ... ... 
Korak po korak
0
3977
Od smeća do cvijeća- paletni vrt
Uspravni paletni vrt za svaki balkon.
Osnovni materijal potreban za izradu paletnog vrta: paleta, pila, čekić, čavli duljine 6 cm, agrotekstil, profi spajalica, boja za drvo, kist i 40 litara zemlje za cvijeće. Ukoliko želite kasnije ukrasiti paletu u decoupage stilu koristite ljepilo za decoupage te isprintane slike, stripove, salvete, novinski papir ili što vam već padne na pamet. Priprema palete prvi je korak u izradi paletnog vrta. Ručnom pilom ispilite paletu na željene dimenzije. Nakon toga učvrstite oštećene daske čavlima.
Stavite paletu na pod. Izrežite agrotekstil. Rasporedite agrotekstil tako da pokrije cijelo dno palete te tri bočne strane. Agrotekstil dobro pričvrstite profi spajalicom.
Paletu ukrasite po želji. Ja sam obojila paletu bijelom bojom za drvo. Pričekala sam sat vremena da se boja osuši. Odlučila sam paletu ukrasiti u decoupage tehnici preslikavanja. Isprintala sam natpis i slike kojima ću ukrasiti paletu (pripazite da prije printanja teksta, sliku horizontalno okorenete). Područje palete na koje stavljate natpis premažete lijepilom za decoupage. Sliku također premažete ljepilom. Zalijepite sliku na paletu. Pripazite da vam ne ostanu mjehurići ili nabori papira prilikom lijepljenja. Ostavite ljepilo da se suši najmanje 2 sata. Uzmite stari ručnik i neku posudu. U posudu ulite malo vode. Ručnik umočite u vodu i dobro natopite sliku koju želite preslikati. Lagano stružite papir s palete. Ne stružite prejako kako ne bi oštetili print. Područje, na kojem ste radili preslikavanje, premažite lakom za drvo.
Na prednju stranu palete, iza dasaka, stavite karton kako vam se zemlja ne bi isula. U paletu stavite zemlju. Izrežite karton da bi posadili biljke. Nakon što cvijeće pusti dovoljno korijenja možete maknuti karton. Sadnja cvijeća isključivo zavisi od vremenskih uvjeta i vrsti biljke. Međutim, ukoliko želite da vam vrt što prije “procvijeta”, onda je sezonsko cvijeće i bilje pravo rješenje za vas. Taaa-daaam! Vaš vrt je gotov! Čestitam! Postavite paletni vrt na željeni dio balkona i uživajte u svojoj maloj zelenoj oazi. :)
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.