Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
nove/stare tačke
... ... ... 
Korak po korak
0
2265
nove/stare tačke
Imala sam sreću i pronašla lijepe stare tačke. Baš ono old school :) i odmah vizija - tačke pune cvijeća! Jer na livadi na kojoj se nalaze također imam i staru sijačicu, oračicu, malu drvenu kućicu i na svemu tome je naravno cvijeće. :)
Tačke su bile u dosta lošem stanju, nije ni čudno s obzirom koliko godina imaju :). Boja se ljuštila ako je uopće bilo, bile su hrđave i prljave. Prvi korak bilo je šmirglanje cijelih tački, malo izravnavanje dobrim starim čekićem i potom prebojavanje temeljnom antikorozivnom bojom. Kad se ona osuši idemo dalje :)
Išla sam idejom - tačke (po mom mišljenju) moraju biti crvene jer kao mala sam ih u toj boji najviše viđala - pa sam krenula sa crvenom, naknadno kad se crvena osušila, dodala sam srebrna srčeka - jer tačke moraju imati srčeka! :D Kotač je također dobio srebrnu (asocijacija - aluminijske felge) :D a za ostali dio odlučila sam se za plavu sa ponekim srebrnim elementom (sigurna kombinacija ja mislim) :) To su bile moje vodilje. Palo mi je na pamet i nacrtati ružice, mrlje ili nešto po tačkama, međutim nisam željela da budu prešarene pogotovo kada svo cvijeće koja sam mislila posaditi rascvjeta. Htjela sam da budu zabavne ali ipak bi radije da se prvo vidi cvijeće u njima. :) Mislim da nisam pretjerala. P.S. za ovaj korak baš i nemam adekvatnih slika jer bi me netko stalno trebao podsjećati da slikam a ja na to zaboravim. Pogotovo kad sam u euforiji kao taj dan :D
Nakon bojanja u tačke sam stavila staru foliju (ostala mi od tko zna čega), a mogla sam i najlon ili tako nešto da bude na dnu, pa unutra mješavinu zemlje s vrta i zemlje za cvijeće i na kraju par trajnica koje sam malo rasporedila. Ja sam stavila mix visećih i niskih tako da su unutra niske a viseće su pri kraju da se spuste niz tačke. To mi je djelovalo romantično. <3 Sada jedva čekam da se sve rascvate i da ih ponovno poslikam! :D Nadam se da vam se sviđaju moje old school tačke i moja iskonstrukcija i da će nekome pomoći! Hvala na prilici da se pohvalim! :)
Komentari
19.04.2016.
Odličnoooo!!!!
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.