Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Kava kod kuće: French press
... ... ... 
Korak po korak
1
4456
Kava kod kuće: French press
Lončić za french press postao je široko dostupan. Znate li ga pravilno koristiti? Kako u njemu pripremiti najbolju kavu doznali smo tijekom Festivala kave u Opatiji, kada su naši bariste Lori i Luka na radionici Iskonstrukcija napravili ukusnu french press demonstraciju. Ček it aut!
Svježe mljevena kava French press lončić Kuhalo za vodu Lončić sa zagrijanim mlijekom (ne koristiti hladno mlijeko) Žličica, šalica za espresso, ibrik za preostalu količinu kave
U french press lončić stavite svježe mljevenu kavu i dodajte vodu prethodno zagrijanu na 95 stupnjeva (najjednostavnije u kuhalu za vodu). Omjer: 1 vrhom puna čajna žličica na 1 šalicu vode. Riječ je o espresso šalici, zapremnine 0.7 dcl.
Ostavite da nepoklopljeno odstoji 1 minutu i onda promiješajte. Zatim poklopite lončić na način da se mrežica/filter poklopca umoče u kavu. Pustite da tako odstoji još 3-4 minute pa lagano pritisnite filter.
Ulijte kavu u šalice i uživajte u okusu. Ako vam je u lončiću ostalo kave, obavezno je pretočite u drugi lončić ili ibrik. U doticaju s talogom, kava će u suprotnom postati neukusna.
French press lončić nemojte prati u perilici suđa. Visoka temperatura može oštetiti mrežicu, pa čestice kave neće biti potisnute na dno lončića. Lončić je najbolje čistiti pod mlazom vode, uz povremenu uporabu sode bikarbone.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.