Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Stalak za kuharicu
... ... ... 
Korak po korak
0
1268
Stalak za kuharicu
Jednostavan za izradu, a izgledom zanimljiv i upečatljiv stalak koji služi kao pomoćno sredstvo u kuhinji pri pripremi kolača ili spravljanju egzotičnih jela kako se stranice ne bi prevrtale. Također omogućuje i uštedu prostora na pultu za rad kad je svaki centimetar bitan.
Pripremi sve potrebne elemente za rad. Tu je daščica od sirovog drva (35x25cm), par bakrenih cijevi promjera 12mm duljine 17cm, jednu od 13cm i par od 12cm. Uz to, potrebno je i četiri bakrena koljena promjera 12mm i dvije kapice za završetak cijevi od istoga promjera.
Cijevi je potrebno malo izglanjcati uz pomoć mrežice kako bi dobile svjetliju nijansu i veći sjaj. Pogledajte razliku prije/poslije.
Sirovo drvo i dalje je malo grubo i hrapavo sa oštrim kutevima pa ga je potrebno malo išmirglat uz obradu bridova pod kutem. No prije toga svrdlom treba izbušiti dvije rupe promjera 13mm na razmaku od 20cm uz donju užu stranicu daske.
Za ovaj korak bit će vam potreban silikonski pištolj. Umetnite najkraće cijevi kroz rupe kao što je prikazano na fotki. Nakon toga, uz pomoć silikona pričvrstite kapice na završetke cijevi. Sada od dvije najduže cijevi i jedne od 13cm, uz pomoć koljena, sastavite oblik slova U, pazeći da su cijevi postavljene pod pravim kutem. Kad se osuši silikon, pričvrstite dva preostala koljena na krajeve slova U kao što je prikazano na slici. Kad konstrukcija očvrsne, pričvrstite je na završetke cijevi koje su prethodno utaknute u daščicu. Voila!!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.