Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Proljetni servis bicikla
... ... ... 
Korak po korak
0
3812
Proljetni servis bicikla
Proljetni servis bicikla nešto je što svakako morate napraviti, ako je vaš bicikl spavao zimski san zadnjih 5-6 mjeseci…
Sredstvo za čišćenje bickikla, ulje za podmazivanje lanca, pumpa, krpa i spužva.
Prvo što trebate pregledati vaše su gume. Pretpostavljam da su se i vama ispuhale tijekom zime, pa ih obavezno trebate napumpati na ispravan tlak. Neke benzinske postaje imaju pumpe na kojima se vrlo lako može namjestiti željeni tlak. Svaki proizvođač naveo je to na samoj gumi, na bočnoj stijenci. Na ovoj je konkretno 2.8 - 4.5 bara. Gornja je vrijednost za gradsku vožnju, dok je za offroad vožnju manje bara.
Pažnju morate obratiti i na vaš lanac. Ako je bicikl stajao u vlažnom prostoru ili vani, sigurno je navukao hrđu. Lanac treba dobro očistiti, a koristite sredstva koja su baš namijenjena za čišćenje bicikla. Polako našpricajte svaki dio lanca i izribajte ga spužvom ili krpom. Ostavite sredstvo pet do deset minuta, nakon čega ga očistite suhom krpom.
Ovako očišćen lanac spreman je za podmazivanje. Ulje se nanosi tako da ga našpricamo na svaku kariku laganim stiskanjem. Bitno je da ulje uđe u svaku rupicu na lancu, a to ćete lako postići tako da par puta zavrtite kotač. Potrebno je očistiti višak ulja, jer će ono početi skupljati prašinu i nečistoće i lanac će se prebrzo opet zaprljati.
Uzmite krpu, primite lanac s obje strane i lagano očistite višak ulja vrteći pedalu prema nazad. To je to, vaš bicikl spreman je za vožnju. :)
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.