Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Proljetne ukrasne staklenke
... ... ... 
Korak po korak
0
1976
Proljetne ukrasne staklenke
Stare staklenke u novom, neprepoznatljivom ruhu! <3
Kad poželim nešto kupiti, najprije to pokušam napraviti, pa sam tako došla i na ovu ideju. Ukrasne staklenke za keksiće, suho voće i dekoraciju, koje sam željela imati u svom shabby chic stanu, ipak su mi bile preskupe, pa sam se dala u izradu. Staklenke nakon korištenja nemojte baciti nego ih dobro operite i sa stakla skinite sve nečistoće. Posušite ih. Pripremite sav potreban materijal i bacite se na posao. ;)
Ukrasnu traku, ja sam koristila čipku, zaljepite pomoću vrućeg silikonskog ljepila na staklenku. Možete po sredini staklenke ili odmah gore na vrh staklenke, tako da se vidi kad se zatvori čepom. Budite bez brige, ovo ljepilo drži jako čvrsto i staklenka se može normalno ručno prati bez da se ošteti trakica ili da počne ispadati.
Glinamol je jako povoljan (cca 10 kn kutija) i odličan je za rukovanje. Za ove staklenke oblikovala sam ptičice i malene ornamente koje sam zaljepila oko ptičice. a isto tako mogu se napraviti i srca i razni drugi oblici. Nakon oblikovanja figurice i ornamenti se suše na zraku 24 h, po potrebi i duže. Kad budu potpuno suhi prelazimo na ljepljenje.
Najprije razvaljamo dio glinamola da pokrijemo poklopac koji smo prethodno namazali drvofixom.Kod oblikovanja glinamola na poklopac treba obratiti pažnju da se ne prelazi na donji dio poklopca, tako da se bez problema može zatvoriti staklenka. U slučaju da vam ipak ostane malo suhog glinamola ispod poklopca pa se nemože dobro zatvoriti, pobrusite lagano sa brusnim papirom male granulacije. Kad oblikujemo poklopac, na taj još sviježi glinamol, drvofixom ljepimo figurice i ornamente, lagano i pažljivo, sa sasvim malo drvofixa. Kad sve zaljepimo, stavljamo na sušenje 24h ili dulje, po potrebi. Iako je glinamol svijetle boje, nije čisto bijeli, pa sam ga ja ipak obojala običnom bojom za drvo (koristila sam Cromacolor - kantica dođe 36 kn). I jako je zahvalna jer se poklopac može bez problema prati sa spužvicom i deterdžentom.
U staklenkama možete držati suho voće, keksiće i razne dekorativne predmete i možete biti sigurni da vam, zahvaljujući prekrasnim poklopcima, neće padati prašina na vaše omiljene zalogajčiće! uživajte!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.