Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Moderni look starih stolica
... ... ... 
Korak po korak
0
1868
Moderni look starih stolica
Starinske, ali kvalitetne, drvene, smeđe stolice djeda i bake osvježene su bijelom bojom i modernom tkaninom i spašene zamjenom s novim stolicama i odlaskom u baju. Prvotno sam se raspitivala u ovlaštenim firmama koje tapeciraju, ali na kraju ispada da samostalno tapeciranje dođe jeftinije i zabavnije.
Potrebna je nova spužva za sjedenje,najbolje od 3 cm, tkanina po izboru, škare za rezanje tkanine, heftalica za tapeciranje, boja u spreju, prozirni lak i puno dobre volje i slobodnog vremena. :)
Uz pomoc snažne ruke i alata skinuti tapecirani drveni naslon i sjedalo. Naše stolice imaju mali milion dekorativnih čavlića koje smo dugo čupkali uz pomoć kliješta i dlijeta. Sjedalo je trebalo odvidati od okvira stolice, skinuti staru tkaninu i ofucalu spužvu.
Staru spužvu stavite na novu spužvu i markerom preslikate dimenzije potrebne za stolicu. Izrežete spužvu da stane na drvenu plohu na kojoj je bila stara spužva, a tkaninu režete tako da svih stranica prelazi preko spužve i da ima dosta materijala koji se može heftati na donju stranu drvene plohe.
Mi smo naše stolice brzinski obojali sa bijelom bojom u spreju, a kad su se osušile premazali smo bezbojnim lakom.
Namjestili smo tapecirano obnovljeno sjedalo i naslon natrag na stolicu. Od šest stolica, uspješno smo obnovili pet, jedna nam je ostala kao podsjetnik na stari izgled naših novih stolica.
Komentari
Još nema komentara