Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Moderni look starih stolica
... ... ... 
Korak po korak
0
2105
Moderni look starih stolica
Starinske, ali kvalitetne, drvene, smeđe stolice djeda i bake osvježene su bijelom bojom i modernom tkaninom i spašene zamjenom s novim stolicama i odlaskom u baju. Prvotno sam se raspitivala u ovlaštenim firmama koje tapeciraju, ali na kraju ispada da samostalno tapeciranje dođe jeftinije i zabavnije.
Potrebna je nova spužva za sjedenje,najbolje od 3 cm, tkanina po izboru, škare za rezanje tkanine, heftalica za tapeciranje, boja u spreju, prozirni lak i puno dobre volje i slobodnog vremena. :)
Uz pomoc snažne ruke i alata skinuti tapecirani drveni naslon i sjedalo. Naše stolice imaju mali milion dekorativnih čavlića koje smo dugo čupkali uz pomoć kliješta i dlijeta. Sjedalo je trebalo odvidati od okvira stolice, skinuti staru tkaninu i ofucalu spužvu.
Staru spužvu stavite na novu spužvu i markerom preslikate dimenzije potrebne za stolicu. Izrežete spužvu da stane na drvenu plohu na kojoj je bila stara spužva, a tkaninu režete tako da svih stranica prelazi preko spužve i da ima dosta materijala koji se može heftati na donju stranu drvene plohe.
Mi smo naše stolice brzinski obojali sa bijelom bojom u spreju, a kad su se osušile premazali smo bezbojnim lakom.
Namjestili smo tapecirano obnovljeno sjedalo i naslon natrag na stolicu. Od šest stolica, uspješno smo obnovili pet, jedna nam je ostala kao podsjetnik na stari izgled naših novih stolica.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.