Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Štednjak za male curice
... ... ... 
Korak po korak
0
4479
Štednjak za male curice
Od malog stolčića napravi superslatku igračku-šaparhet za svoju curicu (ili dečkića ) :-).
Stoličica bez naslona (ja sam svoju kupila u Ikei), kistovi i boje (narančasta, siva, plava, crna), pik traka, bušilica, kukice ili vješalica, 4 okrugle ručkice sa šerafima, tanji karton i škare za šablonu, šperploča ili tvrđi karton.
Ako imaš možeš koristiti i staru stolicu, no ja nisam imala pa sam kupila malu stolicu u Ikei. Prvo sam montirala stolicu prema uputama.
Oboji sve dijelove stolice prema želji. Moja curica voli narančastu pa mi je to bila glavna boja. Detalje, kao što su unutarnje prečkice sam obojila sivo, a okrugle ručkice plavo. Ostavi da se dobro osuši na zraku. Ja sam bojala u "dvije ruke".
Na gornjoj ploči sada treba nacrtati ringove. Za to će ti trebati crna boja. Iz kartona ozreži veličinu kruga koja će odgovarati jednom ringu na šparetu. To će ti biti šablona. Olovkom nacrtaj 4 pozicije krugova da ti budu uredno poravnani. Preko svake pozicije stavi "šablonu" i zamoli nekoga da ti pridržava dok bojaš krug. Kad se jedan dobro posuši, tek tada pređi na bojanje slijedećeg kruga. Pažljivo radi da ne zapackaš :-).
Sada olovkom označi pozicije za 4 okrugle ručkice koje će glumiti "gumbe" na šparhetu. Bušilicom zabuši rupe za šerafe te učvrsti ručkice. Prva ideja mi je bila da na jednu bočnu stranicu stavim vješalicu u komadu s 4 kukice (čak se i vidi na slici "sastojci"), ispostavilo se da je prevelika, pa sam spasila stvar ušerafljujući 4 obične kukice koje su odlično poslužile.
Preostaje još samo napraviti dno pećnice. Komad šperploče (može poslužiti i karton, stiropor) sam odrezala točno na mjeru da stane između nogica, na prečkice. Ploču sam obojila narančasto. Nakon sušenja možete ju učvrstiti lijepilom.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.