Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Bezglutenski kruh
... ... ... 
Korak po korak
0
10848
Bezglutenski kruh
Ponuda bezglutenskog kruha kod nas je siromašna, a dobrog komada kruha nitko se ne želi odreći. Samo slijedite upute za najukusniji mogući rezultat.
500 g bezglutenskog brašna (Mix B ili nešto slično što možete kupiti u dućanu zdrave hrane) 10 g suhog kvasca (ili 15 g svježeg) 100 g margarina (ili 30 ml ulja) 3 jaja 300 ml mlake vode prstohvat soli
Brašno i kvasac stavite u posudu i dobro promiješajte.
Dodajte sve ostale sastojke i umiješajte ih u glatko tijesto. Prvi kontakt s tek pomiješanim bezglutenskim brašnom i tekućinom ne smije biti metal. Zašto? Bezglutensko tijesto za kruh jako je krhko u početku izrade, odnosno u trenutku kada se brašno pomiješa s tekućinom, a miješanje metalnim priborom dodatno će mu onemogućiti fermentaciju. Dakle, pri dodavanju vode u brašno, prvo miješajte drvenom kuhačom ili plastičnom žlicom, a tek onda mikserom, tj. njegovim metalnim nastavkom. Tijesto se treba dizati na toplom mjestu (23 do 25C) tako dugo dok se volumen ne udvostruči. Nakon prvog uspješnog dizanja tijesta, prije nego kruh stavite peći, poželjno je tijesto premijesiti rukama i pustiti da stoji oko pola sata.
Tijesto rasporedite po namašćenom i pobrašnjenom kalupu i stavite peći 50 minuta na 200C.
Voila! Kruh bez glutena je gotov i spreman za posluživanje. Hoćete li ga jesti uz obrok ili toplog namazati omiljenim namazom, it's up to you... U slast!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.