Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Zidno ogledalo za ljepši hodnik
... ... ... 
Korak po korak
0
12908
Zidno ogledalo za ljepši hodnik
Dosadan, uski hodnik željela sam uljepšati novim elementima, a osim kupljenih, odlučila sam nešto i sama napraviti. Najdraže mi je kada mogu reciklirati stvari koje već imam kod kuće i otuda kreće inspiracija za moje zidno ogledalo :)
Hodnik je trebalo učiniti funkcionalnim i ljepšim, a nakon postavljanja novih elemenata (konzolnog ormarića i slika na zidu), nedostajalo je još samo zidno ogledalo.
Kako sam odlučila reciklirati sve što pronađem u domu, tako su mi poslužili: - ogledalo sa vrata starog ormara - kartonska pozadina okvira za slike, koje je puno šire od samog ogledala (naime, staklo je bilo puknuto, pa su mi ostala samo leđa sa kukicama za vješanje, što je kasnije savršeno poslužilo za vješanje mog ogledala). Izmjerila sam prostor potreban za okvir oko ogledala, naznačila ga olovkom, te na centru kartonske pozadine zalijepila ogledalo univerzalnim ljepilom.
Okvir sam zamislila kao vrlo razigran geometrijski, a trapeziće sam izrezivala od običnog papira kako bih dobila predložak za samu izradu. Sve papiriće sam označila brojevima i fotografirala, kako se kasnije kod slaganja ne bih pogubila :)
Prema papirnatom predlošku, izrezala sam elemente okvira od komada stiropora kojeg sam već imala kod kuće. Kako nisam bila osobito precizna u rezanju skalpelom, a i nije mi se sviđala tekstura samog stiropora, odlučila sam prešmirglati sve vidljive strane elemenata. Također, elemente sam prešmirglala do različitih debljina kako bi cijeli okvir djelovao što zanimljivije. Finalno, elemente sam zalijepila na kartonsku pozadinu ljepilom za drvo!* *Skoro sva ljepila "pojedu" stiropor pa je vrlo teško pronaći neko koje brzo i efikasno lijepi stiropor za karton. Ljepila na bazi vode nisu bila toliko uspješna, pa me razveselilo otkriće ljepila za drvo.
Nakon što se ljepilo osušilo, ogledalo sam zaštitila starim novinama i bacila se na bojenje. Počela sam bojiti autolakom u spreju, no to je bilo dugotrajno i neprecizno, pa sam jednostavno uzela kanticu s bojom i kist.* Dva sloja su bila dovoljna da prekrije zeleni stiropor. Nakon što je boja bila napola suha, objesila sam ogledalo na zid kako bi se nastavilo sušiti. *Boja za stiropor trebala bi biti na bazi vode, inače ga može oštetiti. Najbolje je prvo isprobati boju na otpadnom komadiću stiropora.
Kada sam uklonila zaštitne novine, na ogledalu je ostalo par mrljica od boje koja se uspjela podliti, no to je bilo vrlo jednostavno obrisati vlažnom krpicom, a poslužilo je i malo odstranjivača laka za nokte. Vrlo sam zadovoljna kako je ogledalo upotpunilo izgled hodnika, te se on doima puno veće i svijetlije. Sa još samo nekoliko detalja, prostor je postao veseliji i razigran :)
Komentari
28.04.2016.
Ako netko želi raditi u mrežnom marketingu preko interneta iz kuće, može se informirati više na link https://www.smore.com/5d4ec
31.03.2016.
Baš je fora..!!
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.