Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Arduino sef
... ... ... 
Korak po korak
0
3197
Arduino sef
Napravite jednostavan sef sa Arduinom.
Ubodna pila, Arduino, drvene ploče, šarafi, osnovni alat, žice, adapter za struju do 12Volti, pištolj na vruću plastiku. Alat, šarafe i drvo lako nabavite u bauhasu te Arduino, keypad i servo motor naručite preko ebaya.
S markerom ili olovkom izmjerite dimenzije svake stranice kako biste napravili kocku. Svaka stranica trebala bi biti ista osim vrata.
Polagano režite po crtama koje ste označili. Prije rezanja obavezno pogledajte je li sa svih strana jednaka duljina.
Svaku stranicu bi trebalo još dodatno urediti kako bi bile istih dimenzija. Stranica koja predstavlja vrata treba biti malo manja od ostalih. Izrežite je zadnju.
Koristite L profil da spojite dvije stranice. Svaki put provjerite jesu li kutevi relativno zatvoreni.
Vrućom plastikom zatvorite sve rupe te ojačajte konstrukciju.
Izmjerite kolike bi vam bile dimenzije vrata te ih izrežite. Nakon toga zašarafite nosač za sef i vrata.
Savinite L profil kako biste dobili bravu te ju zašarafite na unutarnju stranicu. Na temelju pozicije brave pogledajte gdje biste stavili servo motor koji će zatvarati bravu. Nakon što ste odlučili gdje ce biti cijela brava zašarafite komponente.
Arduino smjestite blizu brave s unutarnje strane sefa. Spojite KeyPad na arduino te nakon toga spojite servo motor na arduino.
Provjeriti je li sve dobro zašarafljeno te nakon toga zalijepiti tipkovnicu na vanjsku stranu vratiju.
Pronaći adapter koji ce napajati Arduino i samim time servo motor i tipkovnicu. Može se napraviti rupa za žicu da bude urednije. Pregledati još jednom je li sve na svojem mjestu i drži li se. S vanjske strane još uvijek imate šarafe pa uzmite komad plastike ili gume koji će poslužiti kao kvaka te zašarafite to na te šarafe.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.