Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Proljetna preobrazba ukrasnim kamenjem
... ... ... 
Korak po korak
0
4410
Proljetna preobrazba ukrasnim kamenjem
Predstaviti ću vam kako na jednostavan, ali vrlo efektan način možete uljepšati i ukrasiti svoje lončanice, osobito cvijeće koje ne cvate ili kaktuse. Nema boljeg načina za proljetnu preobrazbu doma od dekoracija jarkih proljetnih boja. Na slikama u ovoj iskonstrukciji možete vidjeti razne motive dekoracije na kamenju, no koje ćete odabrati ovisi o vašim željama i razini umjetničke vještine. No, nikako nemojte odustati ako niste nadareni za slikanje jer i samo obojano kamenje bez ikakvih motiva je dovoljno da ukrasite svoje lončanice.
Izrada ukrasnog kamenja nije pretjerano skupa aktivnost. Kamenje je vrlo jednostavno pronaći, a najjednostavnije na obali rijeka ili ako ste iz Zagreba možete ga pronaći na Bundeku ili Jarunu. Ovisno o tome što želite kao krajnji rezultat, birajte koji oblik kamena ćete obojati. Na primjer, ako želite crtati mandale, tražite okruglo kamenje. Na mojoj slici vidite jedan kamen vrlo specifičnog oblika koji sam odlučila kroz ovu iskonstrukciju pretvoriti u žabca :) Osim kamenja, treba vam barem 1 kist i akrilne boje. Akrilne boje su vrlo slične temperi, no razlika je u tome da kada se akrilne boje osuše one ostanu trajne (kao lak) i mogu biti sjajne. Akrilne boje možete kupiti u bilo kojoj knjižari ili trgovinama tipa Bauhaus, Hobby Art itd.. Samo neki od brandova između kojih možete birati su Cadence (preporučujem zbog niske cijene) Koh-i-nor, Pebble...
Nakon što ste odabrali boje, motiv koji želite napraviti i kamen, slijedi bojanje. Kada koristite akrilne boje, bitno je znati da su neke vrste akrilnih boja "prozirne", a neke vrlo guste i zapravo prikladnije za bojanje. Ako ste odabrali boju koja ne prekriva dobro, obojajte kamen u nekoliko slojeva. Akrilna boja se suši poprilično brzo. Nakon početnog sloja, možete početi s ukrašavanjem. Točkice su vrlo jednostavne ukoliko imate gustu akrilnu boju i tanke kistove (veličina 0, 00, 000) No, ovo je trenutak kada možete pustiti mašti na volju i ukrasiti kamanje kako god vama odgovara.
Iako nije nužno potrebno, preporučam završni premaz kamenja zbog dugoročne zaštite. Na slici vidite jedan "glossy varnish" koji nije baš jeftin, no za istu svrhu vam može poslužiti bilo kakva vrsta laka ili na primjer decoupage lak koji možda već imate kod kuće. Neke akrilne boje su sjajne same po sebi pa premaz često nije ni potreban. Ova aktivnost je vrlo kreativna, jeftina, a prije svega odlična jer u svoj dom unosite nešto iz prirode i ukrašavate prema svojoj želji!
Komentari
Još nema komentara