Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Šunka glazirana u medu
... ... ... 
Korak po korak
0
2238
Šunka glazirana u medu
Ovo će biti najbolja (uskršnja) šunka koju se ikad probali. Časna riječ! Glazura od meda jednostavno pršti dobrim okusom...
- 1,5 kg dimljene šunke - 4 žlice bijelog vina - klinčići Glazura od meda: - 1 žlica meda - 45 g smeđeg šećera - 1 žlica Dijon senfa - 1 mala žličica đumbira u prahu - 2 žlice svježeg soka od naranče - papar
Zagrijte pećnicu na 180°C. U pleh stavite veliki komad folije, na nju stavite šunku, pa zalijte vinom, zatvorite krajeve folije i pecite oko sat vremena.
Dok pečete šunku, izmiješajte med, šećer, senf, đumbir i sok naranče i začinite s malo papra.
Nakon 60 minuta pečenja izvadite meso iz pećnice i iz folije. Povećajte temperaturu pećnice na 200°C. Šunku zarežite u obliku kvadratića oko 1 cm dubine.
Zabodite klinčiće, premažite šunku glazurom od meda i vratite je u pećnicu da se peče još 30 minuta. Svakih 10 minuta polijevajte je ostacima glazure.
Kad se šunka ispeče, ostavite je 15 minuta da odstoji pa je narežite na ploške i poslužite s krumpirom ili blanširanim povrćem. U slast!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.