Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Noćni ormarić
... ... ... 
Korak po korak
0
1731
Noćni ormarić
Kupili smo stari noćni ormarić u dosta lošem stanju te ga preuredili. Ovako preuređen nam se krasno uklopio u spavaću sobu.
Brusni papir finoće 80 i 120 (ili vibracijska brusilica s grubljim i finijim brusnim papirom). Ukrasne ručkice. Spužvasti valjak i kadica za boju. Kistovi. Boje: bijela, ljubičasta, roza i siva akrilna boja te akrilne boje u veselim tonovima za točke.
Na Hreliću smo kupili krasan starinski noćni ormarić (za 30 kn s cjenkanjem ;)). Kako se u izvornom obliku nije uklapao u našu sobu, a i bio je dosta zapušten, odlučili smo ga urediti i obojati. Prvo je potrebno izvaditi ladicu i pobrusiti sve drvene površine, izvana i iznutra. Koristila sam najprije grublji brusni papir (gradacije 80), a nakon toga finiji (gradacije 120). Ako imate vibracijsku brusilicu, ovaj dosadni dio posla ćete obaviti dvostruko brže i uz manje napora. Nakon brušenja potrebno je vlažnom krpom prebrisati svu prašinu.
Krećemo sa zabavnijim dijelom posla - bojanjem! Prvo bojamo unutrašnjost, bojala sam bijelom akrilnom bojom koristeći spužvasti valjak i kadicu kako bi premaz bio što više ujednačen. U uglovima gdje nisam mogla doprijeti valjkom, koristila sam kist. Nakon toga krenula sam s bojanjem izvana - bočne i zadnju stranicu odlučila sam obojati u prljavo roza boju, rubove u ljubičastu, a gornju stranicu i nogice u sivu boju. Prednju stranicu obojala sam u bijelu boju. Svi ovi premazi su naneseni u dva sloja. Kad su se premazi osušili, obojala sam raznobojne točke. Prvo sam ih iscrtala običnom olovkom (najveće točke su od poklopca od dezodorana, manje od poklopca od začina, a najmanje od poklopca maskare ;)). Nakon iscrtavanja obojala sam krugove iznutra.
Montiranje ručkica je ujedno najkraći i nabrži korak, bilo je brže nego sam opisala ovaj korak ;)
Na gornju površinu ormarića stavila sam staklo kako bi ormarić bilo lakše održavati i kako se ne bi oštetio od čestog korištenja. (kod staklara sam naručila staklo debljine 5 mm sa zaobljenim rubovima - za ovu veličinu cijena je bila oko 30 kn). I to je to! S ovim veselim ormarićem proljeće u naš dom je stiglooo!!!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.