Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Od starog pisace komode do novi ormaric za bebinu sobu
... ... ... 
Korak po korak
0
1344
Od starog pisace komode do novi ormaric za bebinu sobu
Imali smo stari smeđi pisaci stol/biro sa kojim nismo znali gdje i sto, a kako smo uredjivali sobu za bebu dosli smo na ideju pofarbati ga i iskoristiti za tu namjenu.
Najprije izvadite vrata i ladice komode, te sve drvene povrsine najprije izbrusite grubijim brusnim papirom 180. Nakon sto ste skinuli sjaj i gornji sloj boje, pobrusite sve drvene povrsine sa finijim brusnim papirom (120) Pobrisite dobro od prasine povrsine koje cete bojati. Za bojanje koristili smo bjelu boju na vodenoj bazi, narandjasti, zeleni i crni pingment. Mi smo crni pigment stavili i u narandjastoj i u zelenoj boji. Najprije smo cijelu komodu obojali bjelom bojom, kada se boja posusila, dio ladica obojili smo narandjaste, a drugi dio zeleni. Dijelove komode koje smo ostavili u bjeloj boji, obojali smo u dvije ruke. Savjet: ukoliko je komoda jak stara, postoji mogucnost da nakon prve ruke bjele boje drvo pusti zuckastu boju, kako bi ovo sprjecili, mi smo nakon sto smo pofarbali prvu ruku bjelom bojom, gornji dio komode pospricali bezbojnim sprejom te nakon sto se sprej posusio, pofarbali i drugu ruku. Da bi zastitili gornji dio komode od grebanja, nakon sto se boja posusila, ponovno smo nanjeli tanki sloj bezbojnog spreja.. i bebin ormaric gotov :) Kako smo imali dvije daske viska, njih smo iskoristile za police iznad ormarica, te umjesto klasicnih nosaca, stavili smo sarke, i police pricvrstili na sarke i bjeli konop, tako da ako to budete htjeli, police se mogu poklopiti, a i meni izgledaju veselije i neobicnije da ovako "vise" na uze nego da su klasicno pricvrscene za zid :) PS. Zao mi je sto od komode u njenom izvornom obliku nemam bolju fotografiju kako bi se bolje mogao vidjeti krajni rezultat prenamjene.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.